Am alcatuit un top al celor mai bine platite job-uri care nu necesita studii superioare, in functie de media castigurilor anuale. Iata care sunt acestea:

Web designer sau web page tester

Acestea doua sunt slujbele cele mai bine platite fara sa necesite facultate. Veniturile lunare ajung la 4.000 de lei. 

Macaragiu

Daca nu iti este frica de inaltime poti deveni macaragiu, pe un salariu de 3.000 de lei. Pregatirea pentru dureaza cateva luni si iti poate asigura venituri chiar si mai mari.

Sofer de camion

Este una dintre cele mai bine platite meserii care nu necesita studii superioare. Venitul poate varia, in functie de km parcursi, iar cei care conduc tirurile unor mari companii europene pot avea salarii de cateva mii de euro.

Manichiurista/pedichiurista

O meserie foarte bine platita pentru femei.

Agentii de vanzari si brokerii imobiliari

Sunt in lista celor mai bine platite joburi cu salarii de mii de lei.

Meseriile precum: zidar, electrician ori lacatus 

Acestea sunt la mare cautare atat pe piata interna cat si pe cea externa.

Sudor

Un sudor priceput poate sa castige si peste 2500 de lei, iar daca prinde un contract in strainatate poate castiga peste 1500 de euro.

Operatori de masini automatizate (CNC) 

Este unul dintre posturile pentru care nu ai nevoie de diploma de licenta. Poti castica circa 1000 de euro daca cunosti cel putin un program de proiectare (AutoCAD sau SolidWorks) si stii sa interpretezi desenul tehnic.

Maistru sau sef de atelier

Postul de maistru iti poate aduce un salariu de aproape 1000 de euro pe luna, daca ai absolvit studii tehnice de specialitate.
Tehnicienii calificati in electromecanica sau electronica si specialistii in aparate de masura 3D sau 4D, cu minimum 3 ani experienta in domeniu, se numara printre specialistii fara studii superioare, platiţi acum cu salarii situate in jurul valorii de 1.000 de euro net luna

Freelancer

Daca nu iti gasesti un job de munca, dar esti talentat in ale scrisului poti lucra la freelancer. Scrierea articolelor este unul dintre punctele de lansare; exista deja multe site-uri care te platesc sa scrii articole, asa ca la o simpla cautare pe google poti avea un job direct de acasa.