Nu va mai fi ca in orele de educatie fizica din liceu sau ca jocurile intre prieteni, intrucat va trebui sa iti asumi o serie de responsabilitati, insa o cariera de natura sportiva poate insemna un vis devenit realitate pentru cei care vor sa intersecteze un hobby cu un job profitabil.

Daca nu stii inca ce mai exact ai vrea sa faci, ti-am pregatit o lista cu cele mai cautate si - de ce nu - profitabile locuri de munca din domeniul sportului.

Antrenor de echipa

Cu siguranta unul dintre cele mai visate joburi, imbina armonios munca in echipa cu activitatea fizica si cu un venit motivant. In functie de tara in care profesezi si de tipul de sport pe care il alegi, un antrenor de echipa poate castiga de la 2000 de lei pana la 5000 de euro sau chiar mai multe, depinde de performanțele pe care le atingi. Un astfel de job insa este destul de greu de obtinut si necesita, pe langa competente sportive excelente, abilitati de comunicare si de motivare a jucatorilor.

Manager comunicare si relatii cu publicul pentru o companie sportiva

Pentru acest loc de munca nu ai nevoie neaparat de studii superioare in domeniul sportiv, ci doar de aptitudini de comunicare orala si spirit convingator. Acest tip de job nu implica activitate sportiva, dar iti va oferi posibilitatea de a-ti demonstra cunostintele din domeniu si de a-ti duce pasiunea pentru sport la un alt nivel.

Medicina sportiva

Daca alegi sa muncesti ca medic sau asistent medical in acest domeniu, nu numai ca vei avea ocazia sa privesti competitii sportive live, ci vei fi si platit pentru asta.

Este adevarat ca interventiile ce vor avea loc la fata locului vor fi solicitante si tensionate, insa un job in medicina sportiva nu este nici pe.departe la fel de greu ca ce al unui chirurg de exemplu. Salariul este si el o motivație bună, putand ajunge pana la 7000 de euro in strainatate, in functie de competitiile la care ia parte medicul. Pentru asistentii medicali, acestea incep de la 1000 de euro si rareori depasesc 2000.

Profesor

Chiar daca sectorul educational este din ce in ce mai evitat de catre romani din cauza salariilor mici, ai mari sanse sa castigi pana la 5000 de euro in strainatate prin jobul de profesor de sport.

Va trebui sa te specializezi si in domeniul pedagogic, insa odata ce detii toate competentele si studiile necesare, vei beneficia de o vastă serie de aspecte pozitive ce vin odată cu acest loc de munca - activitate fizica, numar relativ redus de ore pe zi si interactiune cu tineri care impartasesc aceeasi pasiune.

Așadar, alegerea unui loc de muncă pornind de la pasiuni și hobby-uri nu mai constituie o problemă pentru împătimiții sporturilor – cele 4 prezentate mai sus sunt doar câteva dintre cele mai profitabile joburi cu caracter sportiv, lista putând continua cu zeci de alte exemple.