O*NET ranks clasifica importanta capacitatii de a ne aminti informatii in orice loc de munca, atribuindu-i fiecarui job un punctaj intre 1 si 100. Pozitiile care necesita o memorare mai multa au primit un punctaj mai mare.

Haideti sa vedem impreuna care sunt cateva dintre locuri de munca care necesita un grad mai mare de inteligenta.

1. Prezentator de radio sau de televiziune

Importanta Memorie: 53

Prezentatorii prezinta, stiri si sport si emisiuni si pot oferi comentarii sau interviuri vizitatori despre aceste sau alte subiecte importante.

2. Profesor de alfabetizare pentru adulti

Importanta Memorie: 53

Acestia predau sau instruiesc tinerii si adultii prin cursuri de pregatire, alfabetizare sau invatarea unei limbi straine noi.

3. Profesor de limba straina sau literatura (postsecundar)

Importanta Memorie: 53

Profesorii de limba straina si literatura, predau limbi straine si cursuri de literatura in alte limbi decat romana.

4. Inginer de mediu

Importanta Memorie: 53

Inginerii de mediu folosesc principii de inginerie, stiinta solului, biologia si chimia pentru a dezvolta solutii la problemele de mediu. Ei sunt implicati in eforturile de imbunatatire a reciclarii, de eliminare a deseurilor, sanatate publica, precum si controlul poluarii aerului si apei.

5. Profesor de stiinte agricole (postsecundar)

Importanta Memorie: 53

Profesorii de stiinte agricole predau cursuri in domeniul stiintelor agricole. Acest grup de profesionisti este formata din profesori din urmatoarele domenii: agronomie, gestionarea pescuitului, stiintele horticole, conservare a solului agricol, etc.

6. Cercetator bioinformatica

Importanta Memorie: 53

Cercetatori bioinformatici efectueaza o cercetare folosind teorii si metode in domenii cum ar fi produsele farmaceutice, tehnologie medicala, biotehnologie, biologie computationala, proteomica, stiinta informatiei informatica, biologie si informatica medicala bioinformatica.

7. Inginer robotica

Importanta Memorie: 53

Inginerii in robotica cerceteaza, proiecteaza, dezvolta sau testeaza aplicatii robotizate.

8. Economist de mediu

Importanta Memorie: 53

Economistii de mediu efectueaza analize economice legate de protectia mediului si utilizarea mediului natural, cum ar fi apa, aerul, pamantul si resursele regenerabile de energie. Ei evalueaza si cuantifica beneficiile, costurile, stimulentele, si impactul optiunilor alternative pe baza principiilor economice si a tehnicilor statistice.

9. Asistent medical anestezist

Importanta Memorie: 53

Anestezistii, asistentii medicali, moasele si practicienii coordoneaza ingrijirea pacientului si poate oferi asistenta medicala primara si de specialitate.

10. Alergolog sau imunolog

Importanta Memorie: 53

Alergolog sau imunolog diagnosticheza, trateaza, si ajuta la prevenirea bolilor alergice si procesele de boala care afecteaza sistemul imunitar.

11. Profesor scoala gimnaziala

Importanta Memorie: 56

Profesorii de gimnaziu educa elevii si ii ajuta sa se bazeze pe fundamentele pe le-au invatat in scoala elementara, pregatindu-i pentru curriculum-ul mai dificil cu care se vor confrunta in liceu.

12. Coordonator instructional

Importanta Memorie: 56

Coordonatorii de instruire supravegheaza programele scolare si standardele de predare. Ei dezvolta materiale de instruire, coordoneaza punerea in aplicare a acestora cu profesorii si directorii.

13. Fizician

Importanta Memorie: 56

Fizicienii efectueaza cercetarea fenomenelor fizice, dezvolta teorii pe baza observarii si experimentelor si elaboreaza metode de a aplica legile fizice si teorii.

14. Actor

Importanta Memorie:58

Actorii exprima idei si personaje in teatre, filme, televiziune si alte mijloace media. Ei interpreteaza scenariul unui scriitor pentru a distra si informa un public.