Deci, care sunt cele mai mari temeri la locul de munca, si ce putem face pentru a le depasi?

1. Teama de a vorbi in public

Acesta este fara indoiala frica numarul 1 la locul de munca ce poate impiedica oamenii sa progreseze in pozitii de conducere sau de vanzari, in cazul in care aceasta teama nu poate fi depasita. Exista, cu siguranta, o multime de sfaturi cu privire la acest subiect pe internet, dar imi place sfatul urmator, in mare parte din cauza simplitatii sale si a tonului relaxant.
“Cele opt principii cheie pentru a combate teama de a vorbi in public sunt: cunoasterea subiectului, organizarea in prealabil, practica si iar practica, respiratie profunda, concentrarea pe material si nu pe public, nu-ti fie frica de un moment de tacere si recunoasterea succesului. “
Sfatul final este de a obtine sprijin prin aderarea la un grup de public speaking.

2. Solicitarea sefului tau pentru o marire de salariu 

O alta mare teama pe care o au angajatii este cererea unei mariri de salariu.
Aceasta este o teama de necunoscut si teama de respingere. Adevarul este ca e perfect in regula sa ceri o marire de salariu, si poate sprijini obiectivele carierei tale daca este facuta in mod corect. Ceea ce ii face pe angajati sa se teama de multe ori este ca ei nu stiu modul corect in care sa ceara o marire de salariu. Deci, sfatul este simplu: Daca doresti sa ceri o marire de salariu, pregateste o lista care arata contributia ta pozitiva si realizarile pe parcursul anului trecut.
Odata ce lista este pregatita, programeaza o intalnire cu managerul, pregateste un script pentru tine si prezinte cazul sefului tau. Nu te teme de respingere. Daca iti este respinsa propunerea, poti vedea acest lucru pur si simplu ca pe o oportunitate de a intreba ce imbunatatiri specifice trebuie sa faci pentru a fi luata in considerare marirea de salariu.

3. Interviuri

Interviurile sunt una dintre cele mai mari temeri cu care candidatii si angajatii se pot confrunta, dar , din nou, exista multe masuri pe care le poti lua pentru a-ti controla temerile. Cele doua temeri mari de aici sunt frica de necunoscut si frica de esec. Controleaza-ti frica de necunoscut: fa-ti o idee despre companie si cerceteaza cu atentie postul pentru care aplici; pregateste-te pentru potentialele intrebari si raspunsuri, intereseaza-te despre intervievator si pregateste-ti propriile intrebari.
Elimina necunoscutul si vei elimina astfel o mare parte din frica. Daca vei fi bine pregatit si bine echipat vei fi mai sigur de succes, si aceasta va atenua o parte din teama de esec.

4. Frica de a pierde locul de munca

Aceasta este o frica mare pe care fiecare dintre noi o poate avea la un moment sau altul, si acest lucru poate fi atenuat in doua moduri. Verifica daca frica de a-ti pierde locul de munca este justificata, sau este paranoia.
Ai o performanta buna? Are compania o performanta buna? Daca exista vreo instabilitate a jobului uita-te la politica de concediere/demitere a companiei pentru a vedea la ce preaviz ai avea dreptul.
In aceasta perioada iti poti gasi un loc de munca, ceea ce inseamna exista o sansa minima de a ramane fara nici un ban si acest lucru ar putea atenua frica de a pierde locul de munca actual.