Acestea sunt - conform statisticilor - cele mai regretate joburi din ultimul deceniu, atat in Romania cat si in strainatate:

Mecanic auto

Poate va intrebati cum a ajuns un job care candva era dorit de toti tinerii pe lista celor mai regretate locuri de munca. Salariile mici si orele lungi de lucru intr-un mediu murdar l-au adus in stadiul acesta. Studiile arata ca cei mai multi mecanici auto trebuie sa stea peste program de multe ori pentru a finaliza anumite lucrari ce nu pot ramane neterminate peste noapte. In plus, multi mecanici considera dificil si neplacut faptul ca trebuie sa se documenteze permanent pentru a tine pasul cu ultimele progrese auto.

Consultant bancar

Multi studenti opteaza pentru o facultate de stiinte economice bazandu-se pe faptul ca numarul de locuri de munca creste anual, iar venitul este destul de mare.

Ce nu stiu cei mai multi dintre ei, este ca inceputul poate fi la fel de anevoios ca a oricarui alt proaspat absolvent. Asa ajung mii de tineri care au terminat specializarea finante-banci (sau nu neaparat) sa se angajeze, din lipsa de experienta, in calitate de consultati bancari. Faptul ca trebuie sa satisfaci zilnic cerintele clientilor, sa interactionezi mereu cu publicul, sa te misti repede si sa fii in acelasi timp atent la detalii; fac ca cei mai multi angajati sa regrete ca au ales jobul de consultant bancar.

Iar pentru ca motivele enumerate mai sus nu sunt suficiente, salariul nu este nici el motivant, variind undeva in jurul sumei de 1300 de lei.

Constructor

Fie ca sunt muncitori calificati sau nu, aproape jumatate dintre constructori au declarat ca nu sunt multumiti cu locul lor de munca. Principalele motive sunt efortul fizic depus zilnic, statul in picioare in cea mai mare parte a timpului si salariul mic care in tara rareori depaseste 1500 de lei.

Profesor

Cei mai multi profesori si invatatori realizeaza greseala facuta abia dupa prima luna de munca. In aceasta perioada ei isi dau seama ce inseamna cu adevarat munca de profesor si cat de mari sunt responsabilitatile pe care le au. Dava va orientati spre o astfel de cariera, documentati-va atent dinainte si luati la cunostinta faptul ca nu va trebui doar sa le predati elevilor si atat.