Cei tineri care au oarecare experienta pe piata muncii, au norocul ca sunt cautati direct de catre firmele de resurse umane si de multe ori nu trebuie sa depuna mari eforturi pentru a-si gasi un job sau a gasi un job mai bine platit, dar ce facem daca am trecut de 45 de ani?

In primul rand trebuie sa ne ajutam de beneficiile pe care le avem in secolul 21 si anume internetul, mediul online cu mii de informatii utile. In zilele noastre, nu mai trebuie sa scriem un CV de mana si sa umblam de la angajator la angajator ca sa il depunem, acum putem sa completam Cv-ul pe internet si sa il trimitem prin intermediul email-ului, alaturi de o scrisoare de intentie, catre fiecare firma care ne intereseaza. Cv-ul trebuie redactat electronic si cat mai detaliat cu privire la experienta profesionala si alte abilitati dobandite de-a lungul anilor.

Tot pe internet, putem gasi locurile de munca disponibile la fiecare angajator, pe portaluri de joburi sau la firmele de recrutare din tara sau strainatate. De asemenea, puteti merge si la AJOFM care sunt in fiecare oras, pentru a vedea ce locuri de munca sunt disponibile pentru specializarea si experienta dumneavoastra profesionala. Tot aici puteti gasi cursuri de recalificare, in cazul in care nu gasiti un loc de munca pe specializarea dumneavoastra.

In al doilea rand, cunoasterea unei limbi straine v-ar ajuta foarte mult in obtinerea unui loc de munca, in special daca aveti peste 45 de ani. Daca pana acum nu ati invatat nici o limba straina, ar fi bine sa o faceti, fie ca va cautati un loc de munca in Romania sau in strainatate, cu atat mai mult. Exista foarte multe cursuri in special pentru limba engleza, franceza si germana, atat cu persoane fizice cat si la scoli dar exista cursuri gratuite si pe internet.

Angajatorii cauta persoane pe care sa le educe dupa regulile firmei, nu doresc o persoana care are intiparite anumite reguli, astfel ca la interviul de angajare trebuie sa aratati ca sunteti deschisi la nou, ca va puteti plia usor la cerintele actuale.

Pentru a avea si mai mult succes, va recomandam sa va interesati care sunt ultimele programe sau tehnologii din specialitatea dumneavoastra si sa faceti cateva cursuri pentru a sti sa le folositi daca vi se cere acest lucru. Trebuie sa aratati interes ca sunteti dornici sa invatati si daca nu ati facut-o deja, sa faceti un curs de utilizare a computerului sau alte cursuri de specialitate/formare profesionala si deasemenea, cel mai important, sa fiti flexibili.