Pentru un job bun, intotdeauna se vor gasi zeci de candidati cu competente asemanatoare, in timp ce angajatorii, bineinteles, vor oferi jobul numai celui mai bun dintre toti. Ca sa arati ca tu esti acela, nu este suficient sa mentionezi asta in CV, ci sa intreprinzi o serie de actiuni prin care sa demonstrezi cat esti de motivat si determinat sa pui mana pe acel loc de munca. Din fericire pentru tine, ca ti-am pregatit cateva dintre lucrurile pe care le poti face in aceasta situatie.

Fii original!

Stiu, asta ti s-a tot spus inca de cand erai mic, iar tu ti-ai pus mereu intrebarea "Bine, dar cum?" Uite asa:

  • nu redacta niciodata o scrisoare de intentie urmarind un tipar fix;
  • personalizeaza-ti CV-ul daca se poate (in special daca aplici pentru un job de graphic designer sau photo editor);
  • pregaste-ti de acasa raspunsuri cat mai inedite, dar profesionale in acelasi timp pentru cele mai frecvent adresate intrebari din cadrul unuj interviu de angajare.

Acestea sunt modurile in care poti fi original inca de la primul contact cu angajatorul - ai grija insa nu intreci masura incercand sa iti arati sensul umorului.

Inscrie-te intr-o organizatie specializata

Daca esti student, cel mai probabil ai auzit despre organizatiile specializate pe un anumit domeniu despre care vorbeste toata lumea. Ei bine, afla ca nu sunt atat de inutile pe cat le fac absolventii si unii profesori sa para. Odata ce te-ai inscris intr-o astfel de organizatie si participi regulat la intalnirile initiate in cadrul acesteia, s-ar putea sa inveti lucruri noi legate de sectorul in care vrei sa te angajezi sau chiar sa fii abordat de posibili angajatori care isi recruteaza candidatii din astfel de locuri. Daca nu ti se intampla asta, tot nu ti-ai irosit timpul, intrucat poti sa mentionezi oricand asta in cadrul unui interviu de angajare - te va situa cu siguranta in fruntea celorlalti posibili angajati.

Fa voluntariat sau alege un internship

Fie ca faci asta in calitate de student sau proaspat absolvent, voluntariatul si internshipurile sunt apreciate de angajatori, insemnand experienta. Asadar, chiar daca aplici pentru primul tau loc de munca, o scurta perioada de voluntariat sau un internship te poate ajuta sa obtii jobul dorit.

Creeaza ceva sa le arati angajatorilor

O mostra a muncii tale este mai valoroasa decat crezi! Fie ca e vorba doar despre un scurt articol, un mic site web sau o poza editata, ceva care sa iti ateste cunostintele este mai apreciat decat toate competentele si raspunsurile bune date in cadrul interviului de angajare. Chiar daca nu ti se cere, creeaza ceva relevant pentru jobul pe care il vrei si fie ataseaza-l la CV, fie arata-l la interviu.