Tocmai de aceea este absolut necesar sa depistam un angajator rau inainte de a fi prea tarziu.

Dar cum putem face asta in conditiile in care inainte de angajare niciun sef nu isi arata adevarata fata? Ei bine, exista cateva trucruri care ne pot ajuta.

Primul dintre ele consta in adresarea unor intrebari in cadrul interviului de angajare. In mod normal, orice intervievator ne va spune ca putem adresa la randul nostru cateva intrebari legate de jobul scos la concurs.

Cel mai bine ar fi ca in aceasta situatie, pe langa nelamuririle pe care le avem despre job, sa intrebam si "De cat timp si de ce este aceasta pozitie libera?"

Daca observam urme de ezitare sau neliniste in comportamentul angajatorului sau daca ni se va spune "Am avut ceva probleme cu fostii angajati", ar fi cazul sa ne ridicam cateva semne de intrebare.

Apoi, specialistii ne sfatuiesc ca in cazul in care beneficiem de un tur al companiei, sa fim foarte atenti la cum arata birourile angajatilor. Daca sunt hartii aruncate peste tot si cuvantul "dezorganizare" le caracterizeaza cel mai bine, asta inseamna ca ceva nu e in regula. A fost demonstrat stiintific ca dezordinea la locul de munca inseamna de cele mai multe ori stres, munca sub presiune si slaba productivitate .

Mai important decat asta este modul in care angajatii reactioneaza la vizita angajatorului. Panica, evitarea contactului vizual si agitatia nu pot semnaliza decat o problema in relatia angajat-angajator. De asemenea, daca nimeni nu zambeste ori iti adreseaza doar un zambet discret, poate semnifica prezența unor probleme la locul de muncă.

Chiar dacă până acum probabil v-au scăpat aceste aspecte, țineți cont de ele pentru a evita presiunea și stresul impuse de un angajator rău.