Datorită acestui fapt, este necesar să detectezi, încă din timpul interviului de muncă, tipul de persoană pentru care vei lucra și dacă va fi un bun șef sau nu. Este necesar să fii atent deoarece în joc se află timpul și sănătatea ta. Cu toate acestea, întrebarea corectă este: “Cum să identificăm tipul de șef”?

Mulți candidați, din dorință de a avea un loc de munca, nu i-au în considerare semnele rele care sunt vizibile încă din timpului interviului, punând totul pe seama stresului provocat de marile responsabilități cu care se confruntă zilnic. Un bun exemplu este vorbirea de rău a fostului angajat sau nemulțumirea de toate activitățile pe care acela le-a săvârșit în timpul petrecut în acea organizație. Cu siguranță, pe lângă acest exemplu, mai există și altele care sunt la fel de ușor de observant în timpul interviului.

Detalii de luat în calcul asupra unui posibil șef rău în timpul interviului de angajare

1. Își distrage repede atenția

Posibilul șef ajunge târziu la interviu care a fost reprogramat de două ori. Nu găsește CV-ul candidatului și îl întrerupe adesea pe acesta pentru a răspunde la apeluri. Inclusiv, își verifică e-mail-urile în timp ce candidatul vorbește. Este clar că intervievatorul nu este interesat de candidat și nici de postul vacant. Altfel spus, consideră ca nu este prioritatea lui.

2. Există puțină interacțiune 

Posibilul șef îți oferă o strângere slabă de mână, un mic contact vizual și răspunsuri superficiale la întrebările pe care le-ai formulat. De asemenea, se așază în spatele unui birou, cu brațele încrucișate și cu o atitudine de dominare.

3. Vorbește doar despre el 

Acesta vorbește doar despre el, fără a da credite colegilor săi. Mai explicit, cuvântul eu este cel mai utilizat.

4. Oferă proaste referințe 

Este important de observat dacă acesta vorbește urât despre angajatul anterior deoarece este probabil să o facă și despre tine, la un moment dat.

5. Formulează mai multe întrebări legate de starea civilă decât de abilitățile laborale

Acesta poate fi un semn că face discriminare între candidați. În plus, o lipsă de comunicare serioasă poate semnifica un șef distant.

6. Manevrează greșit stresul.

Dacă în timpul interviului, potențialul șef se agită sau se irită vizibil în legătură cu marea cantitate de muncă pe care trebuie să o îndeplinească în acea zi, înseamnă că este o persoană cu care se comunică deficil și se lucrează greu.

Detalii care trebuie luate în calcul despre șeful tău după ce ai fost angajat

1. Să fii atent la referințe

Dacă întrebi o persoană care i–a fost subaltern sau care a fost coleg de muncă cu posibilul șef, iar tu primești răspunsuri negative, rezultă convenabil să reconsideri acel posibil loc de muncă.

2. Prepară o listă 

cu caracteristicile pe care le dorești să le dețină viitorul tău șef și o altă listă cu caracteristicile care te deranjează la un superior. Este important să compari ambele liste și să evaluezi cum s-a compotat potențialul șef în timpul interviului.

3. Ai încredere în instinctual tău

Dacă, de exemplu, te doare stomacul în timpul interviului de angajare, trebuie să îi analizezi cauza deoarece acele senzații ar putea fi produse de nervi și emoții pentru a găsi un nou loc de muncă sau instinctele tale te anunță că te găsești în fața unui șef nepotrivit.

Este necesar să iei în calcul toate aceste elemente în momentul în care dorești să accepți un loc de muncă pentru a evita posibile probleme care ți-ar putea afecta sănătatea.