Analizeaza-ti lista cu lucrurile de facut

In fiecare zi ai multe responsabilitati si atributii si de cele mai multe ori faptul ca nu reusesti sa le faci in timp util iti creeaza un mare stres. Trebuie sa fii constient ca din responsabilitatile trecute pe lista unele sunt urgente si altele nu. Incearca sa le indeplinesti pe cele urgente, lasandu-le pentru sfarsitul programului sau pentru a doua zi pe cele mai putin importante, care pot suferi amanare.

Invata sa spui NU

Cunoaste-ti limitele si tine-te de ele. Indiferent daca este vorba de viata personala sau profesionala, invata cum sa refuzi anumite responsabilitati care nu tin neaparat de atributiile tale. Sa faci mai mult decat poti duce este o reteta sigura pentru stres.

Organizeaza-ti timpul mai eficient 

Fa-ti un plan, lista cu cele mai importante lucruri de facut, nu lasa alte lucruri sa te intrerupa din activitatea ta. Se spune ca atunci cand iti intrerupi o activitate ai nevoie de cel putin 15 minute pentru a-ti recapata concentrarea asupra muncii tale. Deci fara verificari de emailuri din 10 in 10 minute, fara telefoane inutile, daca nu sunt in interes de serviciu, fara verificari ale retelelor sociale. Toate acestea iti vor distrage atentia.

Mananca sanatos si dormi bine

Corpurile bine hranite, intr-un mod sanatos, sunt mai rezistente la stres. Asa ca fii constient de ceea ce mananci. Nu sari peste micul dejun. Nu manca in timp ce lucrezi. Ia-ti pauza pentru masa de pranz, pentru ca daca vei manca sub presiune, vei suferi de indigestie. De asemenea, incearca sa nu te culci la ore tarzii, pentru a te putea trezi fresh dimineata.

Fii cel mai bun propriu critic

60.000 de ganduri iti trec prin minte zilnic si negativitatea interna te poate stresa la fel de mult ca evenimentele externe. In loc sa fii dur cu tine insuti si sa te critici continuu, incearca sa te incurajezi. Gandurile de incurajare te vor motiva sa obtii ceea ce iti doresti.

Fa-ti timp sa iti incarci bateriile

Cele mai multe persoana aduc cu ele acasa problemele de la serviciu si chiar lucreaza si acasa dupa terminarea programului. Chiar daca nu ai reusit sa iti termini toate atributiile de serviciu, incearca sa te deconectezi cand ajungi acasa. Petrece timp cu familia, relaxeaza-te, uita-te la un film, iesi cu prietenii. Profita de zilele de weekend si de concediu pentru a-ti incarca bateriile si a te intoarce la serviciu reinvigorat si gata sa iti muncesti la capacitate maxima.