Identifică sursa unei săptămâni de muncă grele

"Săptămână grea la locul de muncă", de multe ori merge mână în mână cu “Nu pot face nimic bine în această săptămâna" şi de multe ori se întâmplă asta pentru că în acel moment fie te lupţi cu ceva, fie este vorba de un proiect stresant, un coleg, sau un computer care nu funcţionează cum trebuie.

Identificând exact ceea ce te indispune, nu va aduce o rezolvare imediată, însă pur şi simplu identificarea problemei te va face să te simţi un pic mai bine. Pentru că apoi, poţi decide dacă există un remediu pentru situaţia respectivă. Dacă este aşa, fă tot ce va stă în putinţă să găseşti o rezolvare!

Ai încredere în şeful tău

OK, uneori, acest lucru este pur şi simplu imposibil, mai ales în situaţiile în care şeful tău este o persoană mai dură. Dar, gândind puţin la rece, probabil eşti conştient de faptul că o parte din munca şefului tău este să se asigure că ai tot ceea ce ai nevoie pentru a reuşi.

Ai putea fi surprins să vezi ce se întâmplă după ce îi oferi şefului tău încrederea cuvenită. Poate că dacă îi explici care este problema care te deranjează, termenele pot fi mutate, sau sarcinile pot fi distribuite altor persoane.

Ştiu că vrei să faci o treabă atât de bună încât toţi cei cu care lucrezi să ştie că pot avea încredere în ţine cu orice. Şi asta este într-adevăr admirabil. Cu toate acestea, realitatea este că, chiar şi cei mai talentaţi au nevoie de o mâna de ajutor ocazional. Şi asta te include şi pe tine.

Evită să fi prea dur cu tine

Există probabil cel puţin o mică parte din voi care vrea să insiste pe toate lucrurile pe care le-ai făcut pentru a face această săptămâna dificilă. La urma urmei, ai tot controlul asupra situaţiei, nu? Ei bine, nu întotdeauna. Uneori ai un calendar plin cu întâlniri peste întâlnire. Alteori, pur şi simplu, muncă pe care o faci este prea grea.

Sigur, dacă faci o greşeală, ar trebui să iei măsurile corespunzătoare. Dar, în săptămânile în care simţi că pur şi simplu nu mai poţi fără o pauză, este important să faci un pas înapoi şi să îţi aminteşti că sunt lucruri pe care pur şi simplu nu le poţi controla.

Uneori, chiar şi cele mai bune locuri de muncă pot fi obositoare, iar unele săptămâni vor fi mai grele decât altele. Nu poţi controla totul, dar poţi regândi modul în care faci faţă la o situaţie deosebit de dificilă. Şi, dacă nimic altceva nu funcţionează, gândeşte-te că se apropie ziua de Vineri.