Această căutare poate deveni o experienţă frustrantă, mai ales cum piaţa actuală de muncă este foarte competitivă şi că, de foarte multe ori, întreprinderile doresc doar oameni tineri.

Nu te descuraja, nu trebuie să fie întotdeauna aşa. Nu uita că ai experienţă în muncă şi ai multe cunoştinţe de oferit. În continuare, îţi voi pune la dispoziţie câteva sfaturi pentru a găsi mai uşor un loc de muncă.

Sfaturi pentru a găsi joburi după 50 de ani

Fii optimist - Cei interesaţi trebuie să creadă că nu este imposibil să obţii un job după ce ai împlinit 50 de ani, dar trebuie să fii pregătit să îţi cauţi de muncă şi fii conştient că această căutare poate dura o perioadă mai lungă de timp.Important este să nu stai degeaba, ci să cauţi şi să ai multă încredere în tine. Într-un interviu de muncă, de exemplu, interlocutorii observă cu rapiditate dacă candidatul matur deţine o stare de spirit scăzută şi dacă este nu este sigur de sine. Altfel spus, ceea ce transmite corpul tău, se reflectăîn timpul intreviului. Când ai încredere în forţele proprii, emani acea putere prin fiecare gest şi mimică, astfel vei avea multe şanse de a fi angajat.

Fii flexibil 

Este important să fii dispus să încerci meserii noi, să priveşti spre un număr mai mare de posibilităţi. Cu alte cuvinte, chiar dacă nu găseşti un loc de muncă cu aceleaşi caracteristici precum job-ul tău anterior sau chiar dacă acest post de lucru îţi oferă un salariu mai mic decât erai obişnuit, important este să găseşti un loc de muncă care să îţi ofere banii necesari pentru a supravieţui şi pentru a îţi petrece timpul lucrând.

Menţine-te actualizat

Este important să nu te limitezi la cunoştinţele pe care le deţii. Trebuie să fii capabil să foloseşti ultimele inovaţii din sectorul în care doreşti să lucrezi şi să nu te laşi intimidat de angajaţii tineri. De asemenea, poţi urma cursuri de specializare în noile domenii. De asemenea, trebuie să ştii să folosiţi internetul şi tot ceea ce este relaţionat cu această “lume” ( site-uri de socializare, adrese de mail, skype etc )

Formarea

Este important să afli dacă în zona în care locuieşti există cursuri de formare pentru persoanele mature ( cursuri, seminarii etc) care doresc să se specializeze în diverse domeniipentru a ocupa un loc de muncă distinct decât cel pe care îl deţineai până în acel moment. Cu cât ai în CV activităţi distincte şi de actualitate, cu atât şansele tale de a găsi un job cresc.

Nu îţi neglija aspectul fizic

Este posibil ca odată cu trecerea anilor să te îngrăşi sau să încărunţeşti, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să te prezinţi la interviul de muncă oricum. Dacă vei face acest lucru, să fii sigur că vei pierde puncte faţă de ceilalţi candidaţi.

Vorbeşte despre punctele tale forte

Tinerii pot avea toată energia şi entuziasmul pe care angajatorii îl doresc, dar când vine vorba de experienţă, organizaţiile îi aleg pe cei care sunt obişnuiţi cu mediul de muncă. Aşadar, adaugă în curriculum vitae proiectele realizate, facilitatea pentru adaptare, dominarea situaţilor de stres etc. Dacă deţii abilităţi sau cunoştinţe special (vorbeşti italiană, franceză, germană etc), nu le neglija şi scrie-le.