Cu toate acestea, de multe ori nu este elaborat în forma adecvată sau, pur și simplu, se expediază fără a fi verificat dacă datele sunt actualizate și corespunzătoare pentru postul la care ai aplicat. Acest lucru se întâmplă când cauți un loc de muncă o perioadă îndelungată.

În continuare, îți voi detalia câteva sfaturi pentru a avea un curriculum actualizat și care să cuprindă informațiile necesare

Date de contact corecte

Mulți candidați nu au șansa de a fi chemați la interviu deoarece în CV nu sunt prezente toate informațiile de contact sau acestea sunt greșite (telefon mobil, e-mail, facebook etc). Această informație trebuie să fie afișată în partea superioară a fișei și să fie întotdeauna actualizată, în cazul în care datele se schimbă (îți schimbi numarul de telefon, adresa de mail, adresa la care locuiești etc).

Clasifică-ți reușitele anterioare, precum și responsabilitățile

Ordonează responsablitățile și reușitele pentru fiecare poziție pe care ai avut-o, astfel încât angajatorul să poată vedea cu facilitate experiența ta. Este esențial să începi cu job-ul actual, apoi să enumeri experiențele anterioare. Fiecare poziție trebuie să conțină numele companiei angajatoare și anii pe care i-ai lucrat sau lunile, dacă este vorba de o perioadă până într-un an.

Nu rezuma, explică bine

Într-adevăr, trebuie sintetizată informația fiind clari și preciși, nu trebuie să omiți niciun detaliu despre responsabilitățile și proiectele îndeplinite la respectivul loc de munca. Cu cât datele pe care dorești să le transmiți sunt coerente și clare, cu atât interlocutorul tău va înțelege mai bine ceea ce tu dorești să explici.

Personalizează-ți CV-ul

Dacă ai experiență pe mai multe arii, îți recomand să deții mai multe versiuni de CV-uri, fiecare adaptându-se pe fiecare arie. Companiile întotdeauna sunt interesate să se asigure că acel posibil angajat deține experiența necesară pentru postul liber.

Alege cu grijă cuvintele pe care le folosești

Când îți verifici curriculum, citește cu atenție cuvintele pe care le-ai ales pentru a explica experiențele anterioare. Este necesar ca acele cuvinte să exprime perfect nivelul de participare la fiecare proiect și reușitele tale.

Vorbește mult despre experiența ta

Fiecare organizație numește postul de muncă diferit. Este important să lași clar rolul pe care l-ai avut în fiecare întreprindere pentru care ai lucrat și ceea ce ai învățat de la fiecare.

Vinde-ți aptitudinile și competențele

Pe langa descrierea istoriei laborale, accentuează informațiile despre rezultatele și reușitele tangibile, precum premiile de recunoștință. De asemenea, scrie și despre rolul firmelor în care ai lucrat și care te-au ajutat să te dezvolți, din punct de vedere al carierei.

Include toate abilitățile tale

Limbile străine pe care le cunoști ( engleză, de exemplu), cunoștinte tehnologice ( software, mașinării specializate, metodologii etc.) și certificate obținute.

Verifică-ți curriculum vitae

Corectează-ți ortografia și punctuația. Este necesar să îl citești cu atenție și să corectezi tot ceea ce ai scris greșit din neatenție sau din grabă. După ce consideri că ai terminat, roagă pe cineva să citească ceea ce ai scris. În acest mod vei fi sigur că totul este bine și, astfel, vei putea trimite cu încredere CV-ul către angajator