Atunci când vine vorba de obținerea unui job, negocierea salariului este absolut necesară deoarece nu numai că îți poate aduce un venit mai mare, ci chiar încrederea și admirația angajatorului, întrucât abilitățile de negociere sunt la mare căutare în aproape toate domeniile de activitate. Iată ce trebuie să faci pentru a trece cu brio peste unul dintre cele mai tensionate momente din cadrul unui interviu: negocierea.

Inspiră încredere

Nimănui nu îi va păsa că ești o persoană timidă sau că interviurile de angajare te agită. Pe tot parcursul interviului, nu numai în această fază, este extrem de important să fii - sau cel puțin să pari - încrezător în forțele proprii, altfel nu vei fi luat în serios.

Întreabă

un bun mod de a deschide acest subiect în cazul în care angajatorul nu pomenește nimic despre asta, este să întrebi “Salariul este negociabil?”. Dacă ți se răspunde negativ, întreabă dacă suma impusă reprezintă totalul câștigurilor de la locul de muncă. În acest fel te interesezi dacă vei primi bonusuri sau plăți extra pentru rezultate deosebite. Dacă și la această întrebare primești același răspuns, renunță și spune “OK, întrebam doar.”

Folosește tonul corect 

în cazul în care ți se spune că poți negocia, ai grijă să nu folosești un ton prea ridicat pentru a nu părea prea impunător sau unul prea jos pentru a nu trăda nesiguranța.

Fii realist

nu cere o suma cu mult mai mare față de cea oferită inițial și nu merge niciodată pe principiul “cer mai mai mult ca sa am de unde scadea”. Acest tip de atitudine este total greșită și te poate costa nu numai deteriorarea relațiilor cu angajatorului, ci chiar pierderea jobului pentru care ai aplicat.

Nu accepta imediat oferta

chiar dacă procesul de negociere s-a încheiat cu succes și ai obținut o creștere a salariului, nu accepta imediat oferta. O idee bună ar fi să mai ceri câteva informații legate de locul de muncă sau chiar să întrebi “Cand ati dori un raspuns?”. În acest fel vei arată că nu te consideri singurul beneficiar în urma acceptării jobului, inspirând în același timp încredere și profesionalism.

În urma unei negocieri trebuie să beneficieze ambele părți, așa că nu cere sume mai mari dacă nu ai de oferit nimic în plus față de alți candidați care dețin aceleași competențe ca și tine.

Nu forța lucrurile

Ține minte că fiecare întrebare adresată vine cu un risc care îți poate minimiza șansele de angajare. Dacă ți s-a spus scurt că negocierile nu sunt acceptate, cel mai bine ar fi să o lași baltă și fie să te mulțumești cu salariul oferit, fie să aplici pentru alt job.

Nu îți fie însă frică să adresezi întrebările de bază și să ai pregătit un arsenal de tehnici și replici menite să îți aducă succesul în negociere. Așa cum am mai spus, acest proces poate fi chiar o altă strategie a angajatorului de a se asigura că deții toate aptitudinile necesare pentru obținerea jobului respectiv.