Pe langa aceste sfaturi, internetul este plin de intrebarile cel mai des adresate in cadrul unui interviu de angajare si raspunsuri posibile la acestea. Exista zeci de astfel de articole care dau aceleași sfaturi si pe care toata lumea le pune in aplicare. Ei bine, afla ca angajatorii sunt plictisiti sa asculte la nesfarsit cum visezi de mic exact la jobul respectiv si cum nu ai niciun defect in afara de faptul ca "te implici prea mult" sau "vrei sa iasa totul perfect".

Citeste aici care sunt cu adevarat cele mai potrivite moduri la raspunde la 3 intrebari frecvent adresate in cadrul unui interviu de angajare.

De ce vrei sa lucrezi aici?

Scopul acestei intrebari este de a vedea daca ti-ai facut temele. Nu le spune niciodata intervievatorilor ca e visul tau de o viata, ci serveste-le ce vor sa auda: ca ai cautat informatii despre companie, iar reputatia si realizarile deosebite ale acesteia din ultimii ani (vino cu exemple), te-au determinat sa aplici pentru jobul oferit.

Intrebarea nu este despre tine, ci despre ei, fiind un mod de a se asigura ca esti angajatul potrivit.

De ce ar trebui sa te angajam?

Prima si cea mai importanta regula atunci cand raspunzi la aceasta intrebare: nu repeta continutul CV-ului. Angajatorii l-au analizat deja si considera ca ai competentele si experienta necesare din moment ce te-au invitat la un interviu. Incearca in schimb ca stii ce fel de persoana se cauta pentru jobul respectiv si evidentiaza ce te face mai bun decat ceilalti participanti, fara a-i privi pe acestia ca pe niste inamici.

Da dovada de entuziasm, arata-le ca stii exact ce presupune locul de munca pentru care ai aplicat si lasa de inteles ca iti doresti sa muncesti pentru compania respectiva.

Daca tu nu poti explica de ce esti cel mai bun candidat pentru un job, cum vor putea angajatorii sa creada ca esti persoana potrivita?

Care sunt slabiciunile tale?

Poate cea mai riscanta intrebare, ea reprezinta este sansa ta de a te remarca si de a face diferenta intre tine si ceilalti candidati. Contrar sfaturilor care circula acum pe internet, afla ca intervievatorul vrea un raspuns sincer.

Adresandu-ti aceasta intrebare, el vrea sa vada ca iti accepti punctele slabe si ca lucrezi la remedierea acestora. Nu incerca sa maschezi un defect astfel incat sa para o aptitudine pozitiva, ci spune sincer la ce nu te descurci prea bine, mentionand totodata si cateva moduri prin care incerci sa repari acest defect.

Ai grija totusi sa nu spui ceva care se afla in topul competentelor necesare pentru primirea jobului, altfel vei fi exclus direct din lista posibililor angajati.

Incearca pe cat posibil sa iti pregatesti raspunsurile de acasa, fara a le invata insa pe de rost. Fii increzator, original si pune-te in locul intervievatorului - ce as vrea eu sa aud de la un candidat? Daca angajatorul nu se arata prea incantat de raspunsurile tale, nu te descuraja deoarece poate fi o alta strategie pe care acesta o foloseste pentru a se asigura ca stii cum sa actionezi in situatii tensionate.