Fie că este vorba de următoarea lista de locuri muncă sau trebuie să răspunzi la cele mai noi provocări în ocuparea forţei de muncă, tot ce faci trebuie să fie inventiv, interesant, şi eficient. Acest lucru înseamnă că la fel ca orice alt artist sau expert, te loveşti de pereţii care duc la blocaje în productivitate.

De cele mai multe ori, ne-am mulţumi cu mai puţin decât perfect, în scopul de a obţine ceva şi la timp - dar asta nu duce la cel mai bun rezultat pentru munca noastră.

Aruncaţi o privire la aceste sfaturi pentru a stimula creativitatea, idei mai bune şi planuri mai măreţe:

Bucură-te de linişte înainte de cofeină

Fiecare organism este diferit, ceea ce înseamnă că toată lumea are un moment diferit în care energia scade.

Te-ai putea simţi mai treaz atunci când soseşti la prima oră în birou, dar somnoros după prânz. Alternativ, colegul tău poate fi somnoros dimineaţa şi treaz după-amiaza. Oricare ar fi cronotipul tău, trebuie să fii conştient de propriile obiceiuri, putând face astfel diferenţa între cel mai productiv moment al zilei.

Să fi creativ, de obicei, necesită o minte clară, care îmbrăţişează regulile în timp ce caută noi metode demn de urmat. Din acest motiv, suntem de fapt mai buni la brainstorming şi proiecte creative atunci când creierul nostru nu funcţionează la capacitate maximă. Când suntem somnoroşi, creierul nostru tinde să rătăcească, producând gânduri aleatorii care duc mai mult la gândirea "out-of-the-box". Deci, atunci când ştii că un proiect necesită originalitate, salvează-l pentru acel moment al zilei când energia dispare.

Aranjează-ţi spaţiul de lucru

În mod evident, mediul în care lucrăm ne afectează, şi, din păcate, nu suntem întotdeauna în măsură să facem mari schimbări. Există studii despre culorile care ne fac mai productivi, dar, şi o mulţime de păreri cu privire la ceea ce este cel mai bine pentru fiecare personalitate, loc de muncă, şi locaţie. Cercetările arată că albastru afectează mintea, galben afectează emoţiile, roşu afectează corpul, şi verde afectează echilibrul. Combinarea acestor culori pot stimula toate aceste concentrări, de asemenea.

Desigur, culoarea biroului nu depinde de noi. În schimb, ne putem concentra pe lucruri mai mici, lucruri adaptabile. Rame, creioane imagini şi/sau fundaluri de desktop care ne stimulează. Creând diferite spaţii şi luând în considerare tipul de lumina din birou, este cel mai bun mod de a alimenta propria creativitate. În plus, un studiu a constatat că un grup de excursionişti a înregistrat o creştere de 50% în rezolvarea creativă a problemelor după ce a petrecut o perioadă de timp în natură, astfel că aerul curat ar putea fi tot ce ai nevoie pentru un impuls.

Practică = obicei

În general, atunci când ne gândim la creativitate, ne gândim la un talent cu care cineva se naşte. Există puţini oameni care au ochiul natural artistic, însă acest lucru nu înseamnă că ceilalţi nu pot dezvolta perspicacitate în domeniile lor. Aminteşte-ţi eşti un expert în domeniul tău şi că poţi învăţa şi creşte.

Câteva moduri simple de a stimula creativitatea la job sunt: muzica, schiţatul şi orice lucru care reduce stresul şi îţi va uşura mintea. Aranjează-ţi biroul cât mai ordonat, adaugă o floare în biroul tău, poate o poză cu persoana dragă, sau orice altceva crezi că te linişteşte şi îţi dă o stare de bine.

Desigur, creativitatea nu este ceva tangibil, dar tu ai control asupra progresului creativ.