Dacă ai mai lucrat în aria pe care o doreşte solicitantul, nu vei avea probleme. În schimb, când nu ai experienţă, găsirea unui loc de muncă poate fi o adevărată provocare. De asemenea, pot apărea sentimente de disconfort, chiar de decepţionare dacă nu manevrezi această situaţie în forma potrivită. Ce se poate face în aceasta privinţă?

În acest mod, primul lucru pe care trebuie să îl facă o pesoană fără experinţă laborală este să realizeze un curriculum vitae (CV) atractiv care să îi determine pe selecţioneri să îl caute ca să îi ofere şansa de a se remarca. De aceea, trebuie să îţi analizezi punctele forte. Altfel spus, să îţi defineşti abilităţile, calităţile, avantajele şi cunoştinţele pentru care o întreprindere ar trebui să te angajeze.

După ce ai făcut această analiză, trebuie să îţi începi CV-ul exponând cunoştinţele, titlurile sau diplomele câştigate, conferinţele la care ai participat şi cursuri private pe care le-ai făcut.

De asemenea, este necesar să indici, dacă este cazul, practica profesională pe care ai făcut-o. Este necesar să indici ce poziţie ai avut şi ceea ce ai realizat.

Totodată, trebuie să aplici la locurile de muncă pe care le consideri indicate pentru tine. Acest lucru te va ajuta să fii mai sigur pe tine când vei trimite CV-ul şi în timpul interviului de muncă vei emana sinceritate şi încredere.

Odată ce ai trimis curriculum la diferite companii, trebuie să te pregăteşti pentru un posibil interviu. Aşadar, este necesar să citeşti cele mai frecvente întrebări care se pun la interviu şi să îţi formezi răspunsurile.

Primul lucru pe care trebuie să şi-l amintească un candidat în timpul interviului de muncă este faptul că are două avantaje în comparaţie cu cei iniţiaţi: nivelul salarial la care aspiră şi facilitatea de adaptare la cultura organizaţională.

Deşi nu ai experienţă într-o agenţie, dar ai experienţă cu titlul pe care îl doreşti (ai lucrat individual – freelancer), te încadrezi în rangul salarial mediu ceea ce reprezintă o economie pentru companii. Cunoştinţele tale sunt ”actualizate”, iar în firma potrivită poţi să îţi dezvolţi funcţiile mult mai bine decât o persoană cu experienţă. Această situaţie este benefică pentru ambele părţi, în timp ce lucrezi şi înţelegi mediul în care ai început să îţi desfăşori activitatea, poţi să aspiri la un salariu mai mare.

Candidaţii fără experienţă devin persoane atractive deoarece se pot adapta cu lejeritate la cultura organizaţională. Neavând un job anterior, nu poţi să spui “unde lucram înainte lucrurile se desfăşurau în acest mod şi, din punctul meu de vedere, era mult mai bine” .Cu alte cuvinte, să fii începător este un avantaj pentru diferite oganizaţii deoarece accepţi normele şi situaţiile dificile cu mai multă facilitate şi fără obiecţii, înveţi mai rapid despre funcţionarea companiei fără să îţi impui propriile criterii şi fără să faci comparaţii între firme.

Candidaţii fără experinţă oferă, totodată, avantajul de a avea idei inovative şi o activitate activă şi fără pretenţii, pe care cei cu experienţă nu o deţin mereu.

De asemenea, mulţi candidaţi cu experienţă, care se consideră veterani sau maeştri în acel domeniu, pot, după ce sunt angajaţi, să neglijeze activităţile pe care trebuie să le realizeze ceea ce va cauza concedierea din firmă.

Este important ca persoana fără experienţă in munca să îşi privească condiţia precum un avantaj. Trebuie doar să înveţi să te “vinzi” precum un candidat cu aspiraţii înalte, capabil să răspunzi oricărei provocări pe care ţi-o impune firma. De aceea, trebuie să îţi pui în practică cunoştinţele şi să lupţi pentru a dovedi că eşti capabil să munceşti şi să înveţi.