De cele mai multe ori angajatorii nu ti-au oferit postul fie din lipsa de experienta in domeniu, fie din lipsa de aptitudini si competente necesare.

Partea cu experienta se poate rezolva prin alegerea unui loc de munca asemanator sau relevat pentru cel pe care il doresti. Nu iti va garanta succesul in viitoarea cariera, insa cu siguranta va conta in momentul in care angajatorul iti analizeaza CVul.

Daca acest lucru nu este posibil sau nu te prea incanta, foloseste-ti timpul liber constructiv. Alege un internship in cazul in care se poate sa faci asta sau lucreaza part-time in calitate de voluntar pe pozitia pe care vrei sa te angajezi.

Exista de asemenea si o serie de cursuri special concepute pentru a umple golurile din CVurile potentialilor angajati, care pe langa instruire teoretica implica si o perioada de practica. Acest lucru depinde insa de domeniul in care doresti sa te angajezi si de jobul la care visezi.

In ceea ce priveste aptitudinile necesare pentru jobul dorit, acestea se pot imbunatati sau chiar forma la orice alt loc de munca. Cu cat este mai asemanator cu cel preferat, cu atat mai bine.

Incepe prin a face orice este relevant pentru locul de munca pe care il vrei. In alte cuvinte, cere-i angajatorului mai multe responsabilitati, cat mai variate. Ai grija insa sa iti stabilesti cu atentie limitele astfel incat productivitatea ta la locul de munca sa nu aiba de suferit.

Fii cel mai bun la locul de munca si stai afara din multime. In acest mod, viitorul angajator va vedea in tine un angajat valoros, care da ce-i mai bun din el si care este in permanenta motivat. Surprinzator, in unele cazuri acest aspect poate sa conteze mai mult decat anii de experienta ai unui candidat obisnuit.