Stai departe de parfumurile puternice

Multe birouri au acum o politica prin care interzice angajatilor si chiar vizitatorilor sa poarte parfumuri, colonii si deodorante cu miros foarte puternic. Chiar daca angajatii nu tin neaparat cont de aceasta regula, tu ar trebui sa te abtii de la a purta parfumuri puternice atunci cand mergi la un interviu. Acest lucru este valabil atat pentru barbati cat si pentru femei.
Multi oameni sunt iritati de mirosuri iar altii asociaza anumite mirosuri sau parfumuri cu diferite experiente din viata lor. Un parfum le poate reaminti repede de cineva pe care nu il plac. Suntem siguri ca nu vrei sa fii amintit dupa parfumul tau, dupa un interviu, ci dupa experienta si abilitatile care vorbesc pentru tine.

Imbraca-te confortabil

Nimanui nu ii place sa se simta incomod in propriile haine. Asadar ar trebui sa ai un aspect fizic "profesionist". Ai auzit expresia "Imbraca-te pentru munca pe care doresti sa o faci."
Tu ar trebui sa mergi un pas mai departe. Trebuie sa te imbraci pentru locul de munca pe care ti-l doresti, si inca putin mai elegant. O tinuta perfecta pentru un interviu de angajare este un frumos costum negru traditional, curat, asortat cu o camasa simpla si cravata. Sau o rochie decenta si eleganta, intr-o culoare neutra, pentru femei.
Aminteste-ti sa porti pantofi confortabili, cu sosete de culoare inchisa. Daca nu obisnuiesti sa porti costum de prea multe ori, probeaza tinuta inainte cu cateva zile pentru a te asigura ca inca ti se potriveste de ultima data cand l-ai purtat.
Pentru femei, se aplica acelasi standard. Amintiti-va ca doriti sa prezentati o imagine profesionala. O tinuta perfecta poate fi alcatuita dintr-un sacou intr-o culoare neutra, asortat fie cu pantaloni, fie cu fusta si o bluza de culoarea neutra nepretentioasa. Pantofii ar trebui sa fie clasici si nu exagerat de inalti.
Este important sa te simti confortabil in tinuta aleasa; aceasta te va ajuta sa fii increzator si de succes.

Nu iesi in evidenta

Interviurile nu reprezinta o oportunitate de a iti etala stilul fashion. Desigur, iti poti pune amprenta si stilul in tinuta, iar pentru unele interviuri de angajare din domeniile creative, acesta este un lucru mare, dar asigura-te ca tinuta nu este nepotrivita. Alege tinuta in functie de compania si tipul de interviu la care participi.
Cere sfatul unui prieten, daca nu esti sigur pe tine. Uneori, obisnuim cu purtam un anumit stil mult timp, fara sa ne dam seama ca, probabil, tendinta a trecut.
Este important sa transmiti angajatorului ca esti stapan pe tine si profesionist. Ideea principala a interviului este de a arata calificarile, abilitatile si experienta, si cum acesta ar putea fi potrivite pentru compania la care aplici.
Cand mergi la interviu, poarta haine care sunt sau par noi. Femeile nu ar trebui sa poarte haine prea decoltate, fuste prea scurte, topuri prea tansparente, sau pantofi cu toc foarte inalt.
Desigur, ne dorim sa aratam bine la un interviu, dar niciodata nu este bine sa exageram. Femeile ar trebui sa se abtina de la a purta machiaj puternic. Totul trebui sa para cat mai natural si frumos, iar machiajul sa nu fie atat de dramatic incat sa distraga intervievatorul.

Inainte de interviu

Inainte cu cateva zile incearca sa te asiguri ca totul ti se potriveste asa cum ar trebui. Curata-ti hainele si repara orice nasture rupt sau fermoar stricat.
Cu o noapte inainte, calca hainele pe care le-ai ales pentru inteviu. Nu astepta pana in ziua interviului; nu poti stii niciodata cand fierul de calcat se strica sau ceva se rupe accidental. Ia-ti cateva minute in plus pentru a-ti lustrui pantofii. Curata hainele de scame, mai ales daca ai animale de companie in casa. Tunde-te cu cateva zile inainte, nu in ziua interviului. Acest lucru iti va oferi timp suplimentar pentru a corecta orice probleme, in cazul in care tunsoarea nu iese asa cum te-ai asteptat. Inainte de a pleca din casa, scoate un accesoriu. Avem tendinta de a exagera cu accesorii atunci cand suntem emotionati. Pastreaza numarul bijuteriilor la un nivel minim – un colier finut si un inel, sau un ceas subtil, si cercei sunt mai mult decat suficient pentru o tinuta de interviu. Daca ai indoieli cu privire un anumit costum, o piesa vestimentara, sau o bijuterie, lasa-l acasa.

Urmand acesti pasi simpli, te vei simti mai increzator si pregatit pentru interviu. Mult succes!