În străinătate, fără să cunoști măcar limba țării în care dorești să muncești, este aproape imposibil să-ți găsești un loc de muncă.

Multinaționalele sunt în plin progres, afacerile cresc de la zi la zi, iar angajatorii caută persoane cât mai competente dispuse să lucreze pentru ei. Fie că vrei să lucrezi în construcții, turism, vânzări sau babysitting, cunoașterea unei limbi străine este una dintre primele condiții impuse de angajator.

Prima limbă străină cerută mai peste tot este engleza, ea fiind cea mai vorbită limbă străină la nivel internațional- oriunde ai merge în lume, cu engleza nu vei muri de foame. Cu toate acestea, de când engleza a devenit obiect principal de studiu în școli și unele facultăți ( fiind studiată la chiar și în facultăți care nu sunt de specialitate) , marea majoritate a lumii o cunoaște foarte bine, deci nu mai reprezintă un așa mare avantaj când vine vorba de angajare. De aceea, stăpânirea unei limbi precum franceza sau germana devine un as în mâneca candidatului pentru post.

Cu cât cunoști mai multe limbi străine, cu atât șansele de a obține un job bine plătit cresc. În ziua de azi, mulți angajatori pun accent pe atuu-uri precum cunoașterea unei limbi străine mai puțin cunoscute sau vorbite pe plan internațional ( daneza, finlandeza, suedeza, portugheza, poloneza) – deoarece foarte multe companii au parteneriate –sau doresc să aibă- cu firme străine a căror reprezentanți ar fi impresionați să li se vorbească în limba lor.

Câteva metode eficiente de învățare a unei limbi străine:

Metoda 1

Cea mai simplă metodă ( și puțin costisitoare) de a învăța o limbă străină este învățarea solitară sau așa numitul ,, invațat de unul singur,,. Tot ce trebuie să faci este să îți procuri manuale, cărți și dicționare, și să-ți faci un program zilnic de învățat pe care să-l respecți cu regularitate. Spor la învățat!

Matoda 2

După cum se știe foarte bine, de mulți ani există diferite programe sau așa numite cursuri ,,instalate în calculator,,, cu ajutorul căruia poți învăța foarte bine o limbă străină. Acestea pun foarte mare accent pe pronunție, sunt interactive și te învață o gamă largă de cuvinte. Câteva de exemple de astfel de programe sunt: Rosetta Stone, Global English,TellmeMore, WordSmart, 101 Languages of the World, etc. Mult noroc!

Metoda 3

Și poate cea mai utilizată în ziua de azi dintre toate, este pregătirea cu un profesor. Aceasta este mai costisitoare, fiind un proces ce trebuie realizat pe termen lung. Important este să găsești un profesor competent, care să cunoască foarte bine limba și să aibă experiență în ceea ce privește învățarea celorlalți. Mult succes!

Metoda 4

Un studiu interesant realizat la Universitatea din Edingurgh spune că o limbă străină poate fi foarte ușor învățată printr-un mod inedit: prin cântat. Oamenii de știință au pus un grup de oameni să cânte cuvinte sau fraze din limba nou învățată pe o perioadă mai lungă de timp, aceștia ajungând să vorbească de două ori mai bine și mai cursiv acea limbă după o vreme. Se presupune că prin ascultare și scriere, mintea omenească reține mult mai ușor anumiți termeni; iar prin repetare îi fixează foarte bine în minte. Așadar, încearcă și convinge-te dacă aceasta este metoda care ți se potrivește!