Motivele care ii determina pe romani sa isi dea demisia sunt diverse, insa indiferent de acestea ar trebui sa luati in considerare cateva aspecte inainte de a recurge la un asemenea gest.

Fiti pregatit pentru orice reactie a sefului dumneavoastra!

In functie de temperamentul angajatorului si de jobul dumneavoastra, este posibil sa intalniti doua tipuri de reactii:

  • Vi se va cere sa parasiti locul de munca imediat: in cazul in care se intampla asta, cel mai bine ar fi sa va strangeti in mare parte lucrurile inainte de a discuta cu angajatorul.
  • Va trebui sa ramaneti pentru a va termina proiectele sau pana se va gasi un nou angajat: conditiile mentionate in contractul de munca pe care l-ati semnat s-ar putea sa nu va permita sa va angajati imediat in alta parte. Fiti pregatit din punct de vedere emotional pentru una dintre cele mai stresante si poate chiar nostalgice pedioada de la locul de munca.

Stabiliti cu atentie toate motivele pentru care plecati de la locul de munca!

In functie de valoarea dumneavoastra in calitate de angajat si de nuanta cauzelor care v-au impins spre a lua aceasta decizie, seful v-ar putea propune o marire de salariu pentru a va face jobul in continuare. Ganditi-va bine dinainte daca ati fi dispusi sa acceptati o astfel de oferta, stabilind totodata si suma pe care o doriti.

De asemenea, daca ati prefera sa va pastrati jobul, colegii si angajatorul, dar considerati ca ati beneficia de un salariu mai mare in alta parte, nu ezitati sa ii spuneti asta sefului.

Ganditi-va la niste schimbari care v-ar putea face sa ramaneti!

Asa cum am mai spus, daca sunteti un angajat valoros pentru companie, majoritatea angajatorilor ar fi dispusi sa se adapteze intr-o oarecare masura cerintelor dumneavoastra pentru a va convinge sa ramaneti. Asigurati-va ca propunerile pe care le faceti sunt realiste si ca indeplinirea lor va va aduce multumirea si satisfactia la locul de munca.

Pregatiti-va pentru un interviu de plecare!

Asa cum la inceput ati sustinut un interviu de angajare, la finalul colaborarii s-ar putea sa vi se ceara sa sustineti unul de plecare. In cadrul acestuia veti discuta in mare parte motivele pentru care doriti sa renuntati la job, alaturi de aspectele pozitive si cele negative ale acestuia. Nu va criticati niciodata angajatorul intr-o astfel de situatie. Chiar daca nu a fost cel mai bun sef si ati impartasit si momente tensionate, incercati pe cat posibil sa va despartiti in relatii bune, asa cum ati si inceput.