Care ar fi cauzele acestui fenomen?

Unu din principalele motive pentru care exista un deficit de personal calificat în România este nivelul salarial. De exemplu, un IT-ist care are la baza studii, dar si un portofoliu bogat, prefera sa plece la munca în strainatate. Românii sunt recunoscuti în lumea întreaga pentru profesionalismul si determinarea cu care lucreaza pentru unele dintre cele mai mari proiecte de IT. Microsoft, unul din gigantii din industria IT, se bazeaza pe foarte multi români în sediile din Statele Unite ala Americii si în cele din Canada. Specialistii IT lucreaza la marile proiecte pe care acest gigant le dezvolta, iar salariile sunt pe masura rezultatelor. Vorbim de venituri de mii de euro sau, în cazul de fata, mii de dolari pe luna pentru angajatii de origine româna.

Nu doar peste Ocean sunt oportunitati de dezvoltare profesionala. Europa ofera perspective foarte bune pentru a obtine venituri consistente, dar si pentru o dezvoltare solida a carierei. Astfel, conform unui studiu realizat de Glassdoor si publicat de The Telegraph, Marea Britanie, Norvegia, Estonia, Germainia si Austria sunt tarile care ofera cele mai bune perspective pentru o cariera de succes. Un argument care sta la baza acestei teorii este acela ca aceste state au un nivel scazut al somajului în rândul tinerilor. De asemenea, aceste tari pun la dispozitie o gama larga de locuri de munca pentru persoanele calificate si, de asemenea, au cea mai ridicata proportie de contracte temporare.

La polul opus se afla Grecia, Spania si Portugalia, tari puternic afectate de criza financiara. Aici, rata somajului este una ridicata. Vorbim de un procent de 26,4% în Grecia, 21,6% în Spania si 12,4% în Portugalia. Culmea, în aceste tari au plecat la munca foarte multi români, iar majoritatea au joburi specifice persoanelor necalificate.

Ce se întâmpla pe piata locurilor de munca din România destinata persoanelor calificate?

Pe fondul migratiei specialistilor în tarile dezvoltate, angajatorii din România s-au orientat spre persoanele calificate care provin din tari care nu ofera salarii mari. Cei mai multi straini care sunt recrutati de marile companii din România provin din Pakistan, China, India sau Iraq.

Conform cifrelor oficiale, cei mai multi angajati straini provin din China. Astfel, peste 1.800 de persoane sunt înregistrate cu contracte legale în România. Un nucleu din masiv de muncitori care vin la munca în România provine din Flipine. Aproximativ 600 de persoane muncesc cu forme legale în România. De asemenea, 500 de irakieni si cam tot atâtia iranieni muncesc cu forme legale. Cei mai multi activeaza în domeniul de consultanta pentru afaceri si în cel medical. În schimb, vietnamezii sunt cauta si pentru a presta munca pe santier. Acestia sunt la mare cautare pe santierele navale din România. De asemenea, strainii s-au orientat si spre judetele din România cu deficit de muncitori. Vorbim aici de Dâmbovita, Caras – Severin, Vaslui sau Bacau, regiuni de unde românii au plecat în numar mare la munca în Spania sau Italia.

România ramâne si o tara importatoare de personal cu experienta. Foarte multe companii multinationale aduc manageri care provin din tari dezvoltate precum Austria, Franta, Italia, Statele Unite ale Americii sau Germania. Acestia, sunt ademeniti cu salarii occidentale pentru a conduce operatiunile de bussines din tara noastra.