Daca te pricepi la matematica, iti place sa lucrezi cu numerele sau pur si simplu esti dispus sa faci orice pentru un job care iti asigura siguranta locului de munca si un venit relativ mare, atunci ar trebui sa te orientezi spre domeniul financiar.

Vei avea nevoie de studii superioare! 

Cea mai mare parte din ofertele de locuri de munca cer absolvirea unei facultati relevante. Partea frumoasa a unei facultati de stiinte economice este ca dureaza de regula 3 ani, dupa care ai oportunitati nenumarate de master in marketingul vanzarilor, gestiunea afacerilor si asa mai departe.

Un alt aspect pozitiv al unei astfel de facultati este posibilitatea de a fi recrutat imediat dupa terminarea studiilor. Exista o serie de companii care urmaresc activitatea celor mai buni elevi, alaturi de performantele si gradul de implicare in proiecte al acestora, oferindu-le dupa terminarea studiilor un loc de munca.

In plus, ai ocazia sa iti imbunatatesti cunostintele in ceea ce priveste limbile straine - in special engleza - largindu-ti astfel sfera de angajare.

Dar sa vorbim si despre venit. Am spus pana acum ca este mare, insa trebuie sa stiti ca in strainatate rareori il depaseste pe cel al unui medic incepator. In principiu in tara, salariul unui functionar bancar sau al unui contabil porneste de la 1500-2000 de lei si poate ajunge, in functie de institutia la care va angajati si de pozitia pe care o ocupati, pana la 7000 de lei, poate chiar mai mult.

In strainatate, cifrele stau putin diferit, incepand de la 3000 de euro si ajungandu-se chiar si la 8000 de euro lunar.

Ce trebuie sa stiti despre salariul in domeniul financiar este ca difera in functie de responsabilitatile pe care le aveti si de consecintele care apar in cazul in care gresiti. De cele mai multe ori, in cazul in care faceti o eroare, va trebui fie sa scoateti banii din buzunar, fie sa parasiti imediat locul de munca.

Iar daca tot am ajuns la capitolul greseli, va avertizez ca stresul este una dintre problemele cu care se confrunta majoritatea angajatilor din sectorul financiar. Asigurati-va deci ca puteti completa diverse sarcini in timp util, fara a gresi nici macar o cifra.

Cu toate aceste responsabilitati, mai bine de o treime din expertii financieri se declara satisfacuti de jobul lor, considerand ca au facut alegerea corecta in cariera.