Varianta de cautare proprie este gratuita dar poate lua mult timp si succesul nu este intotdeauna garantat.Utilizarea unei agentii de recrutare, desi este varianta  mai costisitoare, are avantajul ca multe dintre aceste firme au fie un site propriu unde poti gasi o multitudine de joburi care ti s-ar potrivi, fie au contracte cu foarte multi angajatori, astfel incat, daca esti respins de unul din acestia, poti fi plasat repede  catre alt angajator, care cauta candidati in acelasi domeniu de activitate. Astfel, timpul scurs de la intocmirea unui dosar si pana la angajarea propriu zisa este mult mai scurt atunci cand apelezi la serviciile unei firme de recrutare. Un alt aspect important care trebuie luat in considerare este faptul ca sansele sa nu fie respectat contractul de munca sau firma angajatoare sa nu existe cu adevarat sunt mult mai mici deoarece firmele de recrutare au un istoric al colaborarilor cu angajatorii si contacteaza candidatii plasati la aceste firme pentru a optine feedback-ul clientilor.

Un alt avantaj este faptul ca, daca nu esti multumit de locul de munca ales, firma de recrutare poate sa iti gaseasca o alta oferta intr-un timp foarte scurt fara a mai plati comision sau aplicand o reducere semnificativa a acestuia.

Chiar si in cazul firmelor de recrutare, un element cheie pentru obtinerea unui job intr-un timp scurt il reprezinta detinerea unui cv actualizat si bine intocmit. Candidatul poate completa in format electronic datele din cv, in cazul in care aplica la diferite joburi prin intermediul portalurilor de locuri de munca. Reprezentantii firmei de recrutare vor folosi datele din cv pentru a tria/gasi jobul cel mai potrivit pentru candidat conform experientei detinute si a domeniului de aplicare ales de candidat. Aceste date vor ajunge si la angajatori care vor selecta pentru interviu dar acei candidati care corespund cerintelor lor. Din acest motiv, completarea corecta si detaliata a cv-ului  este esentiala in obtinerea unui loc de munca.

Recomandam tuturor celor care isi doresc un job in strainatate, sa apeleze la ajutorul unei companii de recrutare deoarece aceasta va poate scuti de mult timp pierdut, stres si cheltuiala inutila. Alegerea companiei este cu care colaborati este o alta poveste iar daca doriti mai multe detalii despre acest subiect, le puteti gasi aici