Trebuie sa stii ca, pe piata locurilor de munca, cererile pentru postul de sofer in strainatate nu sunt putine iar beneficiile atat la cele salariale cat si cele de acomodare, sunt demne de luat in considerare. Mai ales acum, de cand au fost ridicate restrictiile de munca pentru romani in Anglia, numarul cererilor pentru soferi in aceasta tara a crescut simtitor.

Conditiile de angajare sunt similare celor din tara noastra sau din alte tari, si anume:

  • Varsta viitorului angajat trebuie sa fie maxim 50 de ani, deci vorbim de un interval suficient de  mare pentru ca acest aspect sa nu devena o problema
  • Cunoasterea semnelor de circulatie specifice Angliei este obligatorie
  • Experienta minima ceruta de legislatia engleza este de minim 5 ani desfasurati in transport comercial intern sau international, indiferent unde a fost acumulata
  • Permisul de conducere trebuie sa fie minim pentru categoriile C si E
  • Cazierul judiciar nu trebuie sa contina condamnari penale iar din cazierul auto trebuie să lipseasca evenimentele legate de conducerea in stare de ebrietate sau sub influenta alcoolului
  • Viitorul angajat trebuie sa detina un atestat de transport de marfa si un card digital tahografic.  Acestea din urma devin obligatorii numai in momentul in care sunteti selectat pe parcursul interviului, de catre angajator.

Pachetul salarial oferit de catre angajatorii contine o salarizare intre 10 – 12 lire per ora de munca, plata suplimentara a orelor de conducere de noapte, ajutor in gasirea unei chirii precum si in obtinerea licentei de transport pe teritoriul Angliei si a cardului digital tahografic.

Inainte de alegerea locului de munca, verifica toate ofertele existente, fie cautand in baza de date a agentiei Infomunca ,  fie  trimite un email la aplica@infomunca.ro unde sa specifici exact jobul pe care il cauti si locatia.  

Daca doresti sa muncesti ca si sofer in strainatate, acest lucru se poate  realiza prin accesarea site-ului Infomunca.ro , unde vei gasi un numar mare de oferte de munca pentru soferi, fie in Anglia fie in alta tara din Uniunea Europeana iar angajatii firmei vor avea grija sa te ajute in alegerea variantei potrivite pentru dumneavoastra.  Decizia iti apartine si trebuie sa sti ca pana la urma se va gasi exact oferta care sa te avantajeze cel mai bine pe tine, ca viitor angajat, si care sa-ti ofere cele mai mari satisfactii financiare. Aplica la joburile pe care le gasesti pe site-ul amintit si vei fi contactat de angajatii firmei pentru intocmirea dosarului si gasirea locului de munca potrivit. 

Success!