Intotdeauna angajatorii verifica in CV-uri campurile  aferente varstei si a experientei profesionale. De aceea completarea cu cat mai multe date a experientei profesionale este foarte importanta, ca va asigurati ca veti fi selectat pentru interviu.

Iata mai jos cateva sfaturi utile privind modul de detaliere a experientei in CV:

  •  Daca aveti experienta ca si ospatar barman: dati cat mai multe detalii despre locurile unde ati muncit inainte: locatia restaurantelor, tipul de restaurant in care ati muncit, categoria acestuia (un restaurant de lux sau unul normal, cu grad de frecventare scazuta sau mare, cu bucataria restaurantului recunsocuta si apreciata sau orientata spre cantitate), programul de munca pe care l-ati avut, daca sunteti dispus sa efectuati ore suplimentare si cate, ce limbi straine cunoasteti si pe care le-ati utilizat/v-au fost necesare in timpul serviciului.
  • Daca aveti experienta ca si sofer profesionist: trebuie sa mentionatii categoriile de permis de conducere si atestatele pe care le detineti,  ce fel de masina ati condus (cat timp, ce tonaj), tipul curselor efectuate (interne internationale) precum si tipul marfurilor transportate ( alimentare, substante periculoare, animale vii, etc).  
  • Daca aveti experienta ca sudor: descrieti pe larg tipurile de sudura executate de-a lungul experientei dumneavoastra ( gen Mig, Mag (CO2), Tig, Wig (argon), electric, autogen, electrod) , pozitiile sau modurile de sudare (orizontal  sau vertica, , peste cap, cap la cap, la cornișă, la colț), materialele pe care stiti sa le manipulati pentru sudare (cu sârmă tubulară, sârmă plină, fir umplut cu rutil zgură sau cu pudră metalică, etc) precum si tipul materialelor sudate. Cu cat numarul de detalii este mai mare cu atat angajatorul va avea de unde sa aleaga si va aprecia gradul de profesionalism de care dati dovada.
  • Daca aveți experiență ca electrician: trebuie detaliate tipul de lucrari pe care le-ati facut pana in prezent adica  numai întreținere sau si instalații electrice complete,  la ce tensiune electrică ati lucrat ( joasă, medie sau înaltă),  cu ce tip de instrumente ați lucrat și tipul de măsurători efectuate, dacă ați lucrat la înălțime sau numai la sol.

 

Pentru mai multe detalii privind modul de completare al CV-urilor, respectati modelul indicat de Infomunca.ro pe site si incercati sa fiti detaliati atunci cand va descrieti experienta acumulata. Totusi, incercati sa nu utilizati detalii nesemnificative  pentru a nu plictisi angajatorul. Completarea experientei se face concis, la obiect, descriind detaliile care sunt relevante si care reprezinta o certificare a experientei dumneavoastra profesionale practice.

Mult succes!