În general există două motive majore pentru care oamenii se orientează spre joburi part-time: au nevoie de o sursă de venit în plus sau nu își găsesc un loc de muncă cu normă întreagă. Ei bine, pe lângă faptul că joburile cu jumătate de normă pot constitui o sursă importantă de venit, acestea au o serie de avantaje la care cei mai mulți dintre angajați nici nu s-ar fi gândit.

Beneficiile apar cel mai adesea în rândul studenților sau al proaspăt absolvenților și pot fi adăugate pe lista cu motive de a te angaja la un loc de muncă cu jumătate de normă.

În primul rând, tinerii pot profita de un astfel de job pentru a-și dezvolta o parte din competențele necesare pentru obținerea unui loc de muncă care să asigure succesul în carieră. Mulți angajatori au mărturisit că preferă candidați care au muncit înainte chiar dacă nu neapărat în sectorul în care vor să intre. De ce? Pentru că asta arată inițiativă, ambiție și capacitatea de a se întreține cu un venit relativ mic. În plus, posibilii angajați care au avut un job part-time în trecut demonstrează că știu să urmeze un program, să gestioneze mai multe priorități și chiar să se ocupe de clienți.

Așadar, dacă te numeri printre studenții sau proaspăt absolvenții care vor să se angajeze cu jumătate de normă, te sfătuiesc să alegi un job care să fie într-o oarecare relație cu locul de muncă full-time pe care ți-l dorești. Această alegere va contribui la dezvoltarea și chiar dobândirea anumitor competențe necesare pentru jobul vizat de tine.

Însă tinerii nu sunt singurii care se angajează cu jumătate de normă – există multe persoane trecute de 40 de ani care cel mai probabil nu au nevoie de un venit mare și prin urmare nici de un job de 10 ore.

Dacă faceți parte din această categorie, ce trebuie să știți înainte de a vă angaja este că aproape toate locurile de muncă part-time solicită cunoștințe minime în operarea pe calculator. Așadar, înainte de a aplica pentru un astfel de job, s-ar putea sa trebuiască să vă extindeți setul de cunoștințe.

Adevărul nu tocmai plăcut este că foarte puțini angajatori sunt dispuși să investească în persoane în vârstă, așa că de cele mai multe ori vi se va propune un salariu mai mic, dar vi se va cere în același timp și să faceți mai puține lucruri decât ați putea. Pentru a încerca o ieșire din această situație, oferiți-i angajatorului mai mult decât se așteaptă să primească, fiți plini de energie și demonstrați că puteți duce la final aceleași servicii la fel de bine ca un tânăr.

Deci, joburile part-time sunt în cea mai mare parte concepute special pentru studenți sau proaspăt absolvenți, însă asta nu înseamnă că o persoană trecuta de 40 de ani nu se poate angaja la un astfel de loc de muncă. Există avantaje și dezavantaje pentru ambele părți, tot ce trebuie să faceți este să știți să vedeți în fiecare job nu numai o sursă de venit, ci și șansa de a vă perfecționa și de a învăța lucruri noi.