Dar dacă echilibrul perfect între viaţa profesională şi muncă nu este ideal sau chiar realist? La urma urmei, petrecem cel puţin 8 ore pe zi la locul de muncă, 6 până la 8 ore de somn (dacă eşti norocos), şi multe din cele 8 până la 10 ore rămase, sunt petrecute făcând naveta sau alte sarcini care nu sunt considerate a fi " consumatoare de timp”. Acesta nu este un echilibru.

Antreprenorii se confruntă cu nenumărate situaţii care nu pot fi puse pe pauză, astfel încât aceştia să poată părăsi biroul la exact ora 6, iar apelarea la o rutină strictă atunci când situaţiile se schimbă, poate provoca stresul pe care rutina trebuia să îl elimine.

În loc să abordeze un echilibru perfect între viaţa profesională şi muncă, antreprenorii ar trebui să ia în considerare o abordare mai flexibilă a echilibrului dintre muncă şi viaţă.

Stabiliţi priorităţi, nu limite

Echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală, depinde de limitele stricte de timp, în timp ce fluxul permite prioritizarea sarcinilor în funcţie de nivelul de energie şi tipul de muncă pe care îl aveţi „pe farfurie“.

De exemplu, este posibil să aveţi un proiect care va necesită să lucraţi 12 ore pe zi timp de câteva săptămâni. În funcţie de modul în care simţiţi că merge proiectul, puteţi planifica un program lejer în prealabil, pentru a câstiga energie sau să plănuiţi vacanţa ulterior, după finalizarea proiectului.

Spre deosebire de un program compartimentat care limitează muncă şi relaxarea la date stabilite în timpul zilei, fluxul va permite să dedicaţi timp şi să vă concentraţi acolo unde este nevoie de ele pe termen lung, fie pentru muncă sau pentru odihnă.

Scăpaţi de vinovăţie

Vinovăţia este una dintre cele mai mari probleme ale ideii de echilibru muncă-viaţă. Vina simţită de schimbarea direcţiei vă împiedică să acordaţi atenţie la avertizările nivelului personal de energie. Aţi putea lucra cu stres şi epuizare pentru a finaliza o sarcină, dar calitatea muncii va avea de suferit şi veţi petrece atunci timpul planificat pentru relaxare, simţindu-va vinovaţi că nu faceţi cel mai bun lucru.

Fiţi sinceri cu voi şi cu ceilalţi

Cele mai frecvente se referă la viaţă de familie sau la necesitatea de a scăpa de la locul de muncă.

Fluxul este cu siguranţă mai uşor de realizat dacă sunteţi singur şi nu aveţi copii, deoarece timpul este doar al vostru, dar nu e imposibil, dacă aveţi o familie, şi încurajaţi comunicarea deschisă şi onestitatea.

Faceţi-i cunoscut partenerului şi/sau copiilor că vor există momente când munca va necesita toată concentrarea voastră, dar atunci când aceştia beneficiază de atenţia voastră, asiguraţi-vă că o au complet (pune jos telefonul). Timpul nenegociabil, cum ar fi nopţile şi vacanţele de familie, sunt moduri de a acorda prioritate relaţiilor, accentuând calitatea timpului petrecut împreună, mai degrabă decât cantitatea.

Dacă simţiţi o dorinţă profundă de a scăpa de la locul de muncă, problema poate fi mai mult la locul de muncă în sine, decât la modul în care va organizaţi timpul. Nimeni nu ar trebui să-şi urască slujba atât de mult încât să numere minutele până va părăsi biroul. Dacă va regăsiţi în această situaţie totuşi, ar trebui să luaţi în considerare schimbarea carierei.

Stresul este inevitabil ca antreprenor, dar nu trebuie să fie constant şi la un nivel înalt. Dacă ştiţi cum să acordaţi prioritate, puteţi obţine un echilibru muncă-viaţă, care să vă ofere concentrare, bunăstare şi satisfacţie în toate aspectele vieţii.