Anul acesta, se va pune accent, în primul rând, pe nivelul de experiență acumulată dar și, în cazul studenților, pe implicarea în diferite intership-uri în perioada anilor de studiu.

Care sunt principalele cerințe ale angajatorilor în 2016

În 2016, majoritatea angajatorilor vor căuta oameni specializați pe diferite domenii. Astfel, profilul candidatului perfect trebuie să aibă un echilibru între experiența acumulată de-a lungul anilor și profilul job-ului pentru care aplică. Șanse mari de angajare au și studenții care s-au implicat în perioada anilor de studii în diverse programe de intership, trainee sau voluntariat. Acest lucru denotă, din punct de vedere al angajatorilor, un interes sporit pentru procesul de dezvoltare profesională. De altfel, față de anul 2015, specializarea studiilor urmate la facultate sau master reprezintă principalele criterii de selecție a candidaților. Acest aspect este foarte important în procesul de recrutare, mai ales că marile companii își doresc tineri motivați care vor să își dezvolte o carieră de succes. Iar când această dorință este susținută și de studiile efectuate, șansele de a obține job-ul dorit sunt mari. De asemenea, existența backgroundului teoretic specific domeniului de lucru reprezintă încă un atu la interviul de angajare, acest lucru oferind angajatorului că vei putea acumula cu ușurință și mai repede cunoștințele practice.

Care sunt cerințele angajatorilor când vine vorba de seniori

În privința seniorilor, o experiența anterioară relevantă este cel mai bun criteriu de selecție. O noutate reprezintă și faptul că angajatorii vor ține cont și de renumele companiei pentru care a lucrat fiecare candidat în parte. Acest lucru va duce la o competiție acerbă în selecția angajaților. Pentru a vă spori șansele de a obține un nou job, specialiștii din resurse umane vă sfătuiesc să va pregătiți cât se poate de bine pentru un nou interviu.

Sfaturi despre modul în care trebuie să vă prezentați la un interviu de angajare

Pentru a fi chemat la un interviu de angajare este necesar ca cv-ul dumneavoastră să fie unul atractiv pentru angajator. Acesta trebuie să fie cât mai detaliat cu putință și să cuprindă toate activitățile în care ați fost implicați sau proiectele importante la care ați luat parte și care v-au oferit o dezvoltare profesională. Înaintea interviului de angajare, trebuie să știți cât mai multe informații despre companie. În fața recrutorului, trebuie să apăreți ca un om sigur pe el, motivat și dornic de a învăța lucruri care să duc la o dezvoltare profesională. Un alt lucru de care orice candidat trebuie să țină cont este să accepte și poziții de entry-level atunci când compania respectivă oferă reale oportunități de dezvoltare în viitorul apropiat.

În timpul unui interviu, orice candidat trebuie să știe să se vândă și să scoată cât mai bine și mai precis în evidență competențele profesionale. Bineînețeles, trebuie să existe o concordanță între informațiile existente în CV și răspunsurile pe care le dați în fața recrutorului.

Un alt aspect de luat în seamă este momentul în care se aplică pentru un job. Este foarte important ca cerințele acelui loc de muncă să corespundă, în mare măsură, cu informațiile din CV. De asemenea, în timpul unui interviu, trebuie să scoateți în evidență cerințele și aptitudinile pentru a dovedi că veți putea face față job-ului dorit. De asemenea, se va lua în calcul și partea emoțională. Trebuie să dovediți flexibilitate, seriozitate și abilități de lucru în echipă. Dacă veți ține cont de toate aceste aspecte, șansele de reușită sunt mari.