Mai întâi trebuie să ştim ce înseamnă a fii freelancer şi ce înseamnă a fii angajat.

Freelancer este o persoana ce executa diferite lucrari fara o angajare pe termen lung sau angajare pe termen nelimitat intr-o firma.

Angajatul este o persoana care este încadrată intr-un loc de muncă.

Nu toţi oamenii sunt făcuţi să fie angajaţi aşa cum nu toţi oamenii sunt făcuţi să fie freelanceri. Fiecare persoană are idealurile ei, percepţii proprii asupra modului de lucru, fiecare domeniu necesită alte abilităţi distincte care te pot ajuta să lucrezi cu placere sau te pot face să deteşti ceea ce faci.

Orice alegere ai face să fii sigur că nu vei avea parte numai de reuşite, fiecare alegere vine cu avantajele şi dezavantajele ei.

Dacă alegi să urmezi calea freelancing-ului trebuie să conştientizezi că vei fii propriul tău şef, cu bune şi rele. Dacă eşuezi în ceea ce faci nu va fii nimeni în spatele tău să te ridice, să ia vina asupra sa, sau să o rezolve.

Pe de altă parte dacă faci bine ceea ce faci şi îţi iese vei fii satisfăcut de veniturile pe care le încasezi din freelancing. Nu va trebui să răspunzi în faţa nimănui, îşi va face propriul lui program şi propriul lui mod de lucru. Îşi va putea selecta clienţii, şi va putea să-şi stabilească un preţ asupra prestaţiilor lui.

Luând în vedere riscurile pe care şi le asumă un freelancer este oarecum normal ca puţine persone să şi le asume.

Ca freelancer poţi să lucrezi la mai multe proiecte în acelaşi timp, pentru mai multe firme, lucru pe care nu îl poate face un angajat.

Pentru a munci legal, Un freelancer trebuie să-şi înfiinţeze un PFA (persoana fizică autorizată)

Unui freelancer printr-un PFA, îi este permis să desfăşoare orice formă de activitate economică permisă de lege, folosind în principal forţa sa de muncă, defăşurându-şi activităţile economice în mod individual şi independent şi având şi dreptul de a angaja terţe persoane cu contract individual de muncă.

În România numărul freelancer-ilor este destul de mic dar creşte uşor, uşor.

Avantajele unui angajat sunt şi ele un punct puternic în alegerea modului de lucru pe care îl alegeţi.

Odată cu angajarea vă revin anumite drepturi precum un salariu lunar, fix, care este garantat. Când eşti freelancer nu ai un venit garantat.

Plata salariului de către angajat presupune şi plata dărilor către stat care îi conferă protectie angajatului. Prin sistemul public de asigurări, angajatul are o serie de drepturi cum ar fi şomajul şi dreptul la pensie la finalul perioadei de muncă, care în România se încheie la 64 de ani pentru barbaţi şi 59 de ani pentru femei.

Ca angajat dezavantajele sunt destule. Trebuie să respecţi un program fix, deadline-uri (dacă este cazul) şi de multe ori trebuie să suporţi mofturile angajatorului care va încerca să te stoarcă de energie în timpul programului.

De asemenea, în caz de îmbolnăvire, angajatul beneficiază de concediu medical plătit.

În concluzie orice cale de lucru ai alege vei avea parte de avantaje şi dezavantaje. Depinde de tine ceea ce îţi doreşti să faci şi modul de lucru pe care vrei să îl adoptezi în activităţile tale.