Cipru este o tara cu o istorie foarte bogata, cu numeroase sit-uri arheoogice, o clima mediteraneana incantatoare si un turism foarte bine dezvoltat datorita plajelor interminabile, a peisajelor mediteraneene si a obiectivelor turistice istorice.

Limbile oficiale in Cipru sunt greaca si turca, iar populatia totala a insulei este de 1.099.341 de locuitori, aflandu-se pe locul 155 in lume. Insula face parte din Uniunea Europeana, asadar, moneda folosita aici este euro, iar majoritatea locuitorilor vorbesc si limba engleza. Capitala acesteia se afla la Nicosia, alte orase importante fiind si Limassol, Kyrenia, Larnaca, Farmagusta si Pafos. Clima mediteraneana este deosebit de placuta, motiv pentru care multi dintre emigranti specializati in turism aleg sa traiasca si sa munceasca aici.

Persoanele care doresc sa calatoreasca in Cipru nu au nevoie de viza sau invitatie, insa nu pot calatori fara pasaport, intrucat Cipru nu face parte inca din spatiul Schenghen. Incepand cu data de 1 mai 2004, romanii nu au restrictii in ceea ce priveste permisul de munca si accesul pe piata muncii in Cipru. In cazul in care se doreste stabilirea in Cipru, respectiv sederea pentru o perioada mai mare de 3 luni de zile, este necesara initierea unor proceduri precum aplicarea pentru un certificat de inregistrare in cadrul departamentului de inregistrare civila si migratie. Acest lucru este valabil si pentru noii angajati in aceasta tara.

Costurile vietii in Cipru sunt relativ ridicate in comparatie cu veniturile medii pe economie. Inchirierea sau cumpararea unui apartament in Cipru este, in mod evident, mai costisitoare decat in Romania. Chiriile aici variaza intre 8 euro/mp si 15 euro/mp. Costurile utilitatilor sunt, de asemenea, mai ridicate, insa este dificil de aproximat o cifra medie, intrucat acestea difera in functie de zona si stilul de viata. Mancarea la restaurant pentru doua persoane poate sa ajunga la 50 de euro, iar abonamentul la o sala de fitness costa aproximativ 70 de euro. Veniturile obtinute din locurile de munca in turism, care sunt cele mai frecvente, nu sunt foarte mari, comparativ cu salariile tarilor vest-europene sau nord-europene, insa, in ciuda acestui fapt, emigrantii par sa prefere aceasta tara insorita.

Pe portalul de joburi Infomunca.ro se gasesc in mod constant locuri de munca pentru Cipru. Acestea sunt postate in general de companii de recrutare din Romania care recruteaza pentru Cipru insa puteti gasi cateodata si joburi postate direct de angajatorii ciprioti. Pentru a le vizualiza va invitam sa dati un click pe linkul locuri de munca in Cipru