Cu o suprafata de aproximativ 30500 Km patrati si o populatie de 10.5 milioane locuitori, Belgia se invecineaza cu Germania, Tarile de Jos, Franta, Marele Ducat al Luxemburgului si Marea Nordului. Raportat la suprafata, numarul locuitorilor este foarte mare si acest lucru face din Belgia tara cu cea mai mare densitate a populatiei din UE dupa Olanda. 97% din populatia tarii traieste la oras.

Din punct de vedere politic Belgia este o monarhie constitutionala si populara si o democratie parlamentara. In functie de limbile vorbite, exista 3 comunitati lingvistice: comunitatea franceza, comunitatea germanofona si comunitatea flamanda.

Clima este temperat oceanica, cu precipitatii destul de mari in toate anotimpurile. Temperatura medie variaza intre 3 grade Celsius (Iarna ) si 18 grade Celsius (Vara) si nivelul de precipitatii medii variaza intre 54 si 78 mm acestea fiind mai semnificative in perioada de vara.

Belgia are o infrastructura si o economie foarte puternic dezvoltate, specifica tarilor din Vestul Europei insa acest lucru face ca nivelul de poluare sa fie destul de ridicat. Exceleaza in domeniul comertului international unde se afla pe primele 10 pozitii la nivel mondial.

Din punct de vedere al transportului, dispunde de aproximativ 3500 km de cai ferate si 1700 km de autostrazi ceea ce este impresionant de mult raportat la suprafata mica a acestei tari. Transportul in comun este destul de scump si in orasele mari parcarea este foarte scumpa. Unde se poate, este de preferat mersul pe jos au cu bicicleta, mai ales ca au o infrastructura foarte bine pusa la punct in acest sens.

Din punct de vedere gastronomic, Belgia este cunoscuta in intreaga lume, datorita specialitatilor autohtone de mancare, ciocolata si a celor peste 500 specialitati de bere. Spre deosebire de Romania unde piata este inca destul de saracacioasa, in Belgia varietatea produselor, alimentelor este foarte bogata. Asa cum am precizat, viata este mai scumpa decat in Romania, un kg de mere costa 2.19 euro, o paine 1.58 euro, 1 kg cascaval costa 11.9 euro, 1 kg rosii este 2.2 euro insa exista si cateva produse mai ieftine: 1 kg de lapte costa 0.88 euro pe cand in Romania acelasi produs costa 0.92 euro.

Pe platforma de joburi Infomunca.ro gasiti in orice moment zeci de locuri de munca pentru Belgia, postate direct de angajatori sau de companii de recrutare. Pentru a vizualiza ofertele de locuri de munca din Belgia dati click pe linkul locuri de munca in Belgia