Cu o suprafata de aproximativ 301000 km patrati si o populatie de 61 milioane locuitori, Italia ocupa locul 5 in topul celor mai populate tari ale Europei si este unul din membrii fondatori ai UE. Are vecini in partea de nord pe: Elvetia, Austria, Franta, Slovenia.

Datorita intinderii longitudinale mari, Italia are o clima foarte variata. In unele regiuni clima este oceanica, in altele este subtropicala umeda, in altele continental umeda si mediteraneana. Iarna, temperaturile variaza intre 0-12 grade Celsius si vara intre 20-30 grade in functie de regiune si altitudine.

Italia este o economie capitalista, fiind considerata una dintre cele mai industrializate tari din lume. (ocupa locul 6). Este de asemenea cunoscuta ca fiind cea mai mare producatoare de vinuri din lume. Turismul este una dintre principalele surse de venit in Italia, aceasta fiind a 5 a in topul celor mai vizitate tari din lume . Italia are o infrastructura foarte bine pusa la punct, are 6500 km de autostrazi si 16500 km de cale ferata.

Pentru a va face o idee de costul vietii de zi cu zi in Italia, iata cateva preturi ale alimentelor: 1 l lapte (1.5% grasime) costa 1.4 euro, I kg de piept de pui costa 8.5 euro, o paine 1.12 euro, 1 kg de rosii e 1.7 euro, 1 kg cartofi este 1.1 euro, 1 kg de ceapa costa 0.4 euro, o apa plata la 1.5 litri costa 0.5 euro, 1 bere costa 0.5 euro, 1 l de benzina este 1.75 euro. In cazul in care doriti sa luati masa in oras, la un restaurant preturile sunt ceva mai scumpe, asa cum este de asteptat. O pizza la un restaurant normal costa undeva intre 8 si 10 euro insa daca doriti sa o consumati in centru, la un restaurant mai luxos poata sa ajunga si la 15 euro. O portie de paste au pret care variaza intre 8 euro (de exemplu carbonara) si 20 euro daca sunt cu fructe de mare sau alte ingredient mai speciale. Daca doriti sa serviti o friptura de vita, este foarte probabil sa trebuiasca sa scoateti din buzunar cel putin 20 euro pe cand un gratar de porc la acelasi restaurant costa aprox 13-15 euro. O sticla de apa la restaurant costa 4 euro, o bere undeva la 5.5 euro si o butelie de vin incepe de la 20 euro si poate sa ajunga la 50 euro sau chiar mai mult in functie de calitate, vechime etc.

In ceea ce priveste pretul transportului, un bilet de metrou costa 1.5 euro si costul unui abonament valabil pe toate mijloacele de transport in comun pentru o perioada de 3 zile costa aprox 16 euro

Daca doriti sa va angajati in Italia, Infomunca.ro este locul ideal de unde trebuie sa incepeti cautarile. Avem in orice moment zeci sau chiar sute de locuri de munca in aceasta tara. Pentru a vizualiza aceste joburi, dati un click pe linkul locuri de munca in Italia