Regatul Danemarcei, asa cum este numit oficial, este un stat situat in partea de nord a Europei si este alcatuit din Danemarca propriu zisa la care se adauga Insulele Feroe si Groenlanda. Danemarca propriu zisa se invecineaza cu Germania, Norvegia si Suedia.

Regatul Danemarcei este o monarhie constitutionala. Danemarca propriu zisa este formata din peninsula Iutlanda si mai multe insule dintre care cele mai mari si mai cunoscute sunt: Funen, Zealand, Lolland etc. Danemarca nu face parte din Zona Euro insa este parte a Uninunii Europene pe cand celelalte 2 componente al Regatului Danemarcei, Insulele Feroe si Groenlanda nu fac parte in nici un fel din Uniunea Europeana.

Danemarca este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai putin corupte state din lume si cu un nivel de trai foarte ridicat, fiind pe locul sapte in clasamentul mondial facut dupa veniturile pe cap de locuitor.

Danemarca are o clima temperata caracterizata prin veri destul de reci si ierni blande. Iarna temperaturile medii sunt de aproximativ 0 grade Celsius iar vara temperaturile rareori depasesc 17 – 18 grade Celsius

Daca doriti sa va angajati in Danemarca, trebuie sa luati in considerare, pe langa temperaturile destul de scazute si diferentele mari dintre zi si noapte, datorita pozitionarii nordice a tarii. Astfel, iarna, in Danemarca zilele sunt foarte scurte iar vara sunt foarte lungi.

Din punct de vedere economic, Danemarca se claseaza pe locul 16 in lume in functie de Produsul Intern Brut (PIB-ul) pe cap de locuitor si se caracterizeaza printr-o economie mixta.

In Danemarca este se gaseste una dintre cele mai libere piete ale muncii din Europa. Aceasta piata a muncii se caracterizeaza prin flexibilitate (orice angajator poate angaja sau concedia in orice moment) si securitate (ajutorul de somaj este foarte mare). Conform unui clasament realizat de Banca Mondiala, Danemarca se afla pe primul loc in lista tarilor din intreaga lume in care se pot face afaceri cu usurinta. Conform FMI, Danemarca are cel mai ridicat salariu minim din lume (peste 1300 euro pe luna in timp ce in Romania acesta este putin peste 150 euro/luna)

Cele mai importanta orase din Danemarca sunt: Copenhaga (capitala tarii cu peste 500 de mii de locuitori), Aarhus (240 mii locuitori), Odense (160 mii locuitori)

Costurile vietii de zi cu zi sunt mai ridicate decat in Romania. O camera luata in chirie este aproximativ 300 euro/luna, mancarea pentru o persoana poata sa ajunga la 200 euro/luna insa depinde foarte mult de unde se face aprovizionarea si cat de mult se gateste acasa. Daca se mananca mai mult prin restaurante, costurile pot sa se tripleze. O pizza la un restaurant ieftin este 5-10 euro, un cola costa 2 euro (la 0.5 litri) iar motorina este 1.33 euro/litru

Pe infomunca.ro se gasesc in orice moment zeci de joburi in Danemarca postate de angajatori directi sau de firme de recrutare din Danemarca sau din Romania. Daca sunteti in cautarea unui job in Danemarca, va invitam sa accesati linkul locuri de munca in Danemarca