Franta este pe locul 5 in topul puterilor economice mondiale si pe locul 2 in Europa, este membra a spatiului Schengen si a Zonei Euro precum si membru al U.E. si membru permanent al Consiliului de Securitate al U.E. Economia Frantei este axata in special pe Servicii.

Are ca vecini la sud-vest pe Spania si Andora, la sud este pe Italia si Monaco, la est e Germania si Elevetia iar in nord-est Luxemburg si Belgia. Franta se invecineaza de asemenea cu Marea Nordului, Marea Mediterana, Oceanul Atlantic.

Franta are o suprafata de aproximativ 552000 km patrati, o clima temperata si un relief foarte diversificat incepand cu plaje pline de nisip si terminand cu munti inalti de peste 4000 m.

Cele mai importante orase ale Frantei sunt: Paris (12.2 milioane locuitori), Lyon (2.1 milioane locuitori), Marsilia (1.7 milioane locuitori), Toulouse (1.2 milioane locuitori).

Franta are o infrastructura bine pusa la punct cu nu mai putin de 29.500 km de linii de cale ferata si aproximativ 11000 km de autostrazi.

Cu o poplatie de 66 milioane locuitori, este una din cele mai populate tari din UE fiind totdata cea mai fertile tara din Europa dupa Islanda si Irlanda. 11 la suta din populatia Frantei o reprezinta imigrantii (peste 7 milioane)

Costurile vietii sunt destul de ridicate si salariul minim este de 1445 euro (de aproximativ 7 ori mai mare decat in Romania). Mancarea este de 2 sau uneori de 3 ori mai scumpa decat in Romania. Iata cateva exemple: 1 kg mere costa 2.37 euro, o paine de 500 g este 1.28 euro, 1 kg de cascaval costa 13.2 euro, 1 kg de piept de pui costa 10.2 euro, 12 oua sunt 2.75 euro si 1 kg de cartofi este 1.45 euro.

Aproximativ 70-80 de milioane de turisti viziteaza Franta in fiecare an, din acest motiov este considerata tara cea mai vizitata de pe Glob de turisti straini. Printre atractiile turistice cele mai importante se numara: Disneylan, Luvru,Turnul Eiffel, Palatul de la Versailles.

Infomunca.ro ofera zeci de joburi pentru Franta. Angajatorii francezi cauta personal pentru domeniile: It, Medicina si sanatate, Muncitori/Tehnicieni, Constructii, Inginerie, Productie. Daca doresti sa te angajezi in aceasta tara, te invitam sa dai un click pe linkul Angajari in Franta pentru a vizualiza toate locurile de munca disponibile in acest moment pentru Franta.