Singura granita terestra o are cu Irlanda de Nord (care face parte din Marea Britanie), in rest se invecineaza doar cu Oceanul Atlantic. Irlanda impreuna cu Irlanda de Nord alcatuiesc Insula Irlanda insa Irlanda de Nord este de dimensiuni mult mai mici (o sesime din Insula)

Irlanda are o suprafata de 70273 km patrati si un relief destul de variat cu dealuri si munti nu foarte inalti in partea de vest si campii si mlastini in partea centrala. Clima este una temperat oceanica cu temperaturi cuprinse intre -5 si 26 grade Celsius. Clima este destul de blanda cu ierni ploioase cu temperaturi in general peste 0 grade Celsius.

Irlanda este o tara foarte dezvoltata din punct de vedere economic, numarandu-se printre primele 10 cele mai dezvoltate tari din lume la comparatia PIB ului pe cap de locuitor. Datorita impozitelor foarte mici si a fortei de munca bine educate si calificate, Irlanda este considerata de unii ca fiind cea mai buna tara pentru dezvoltarea unei afaceri. Din acest motiv, incepand inca din anii 80, foarte multe multinationale de prestigiu (Inclusiv Microsoft) au investit in aceasta tara, ajutand la prosperitatea economica inregistrata astazi in Irlanda.

Pretul alimentelor variaza in functie de locatia de unde se fac cumparaturile. Printre cele mai cunoscute si populare supermarketuri din Irlanda se Numara: Tesco, Lidl, Aldi etc…Pentru a va face o imagine despre costurile alimentelor in aceasta tara, iata cateva exemple: 1 kg de lapte costa 1.09 euro, o paine alba la 500 g costa 1.49 euro, 1 kg de orez este 1.84 euro, 12 oua costa 2.59 euro, 1 kg de branza locala costa 8.59 euro, 1 kg de piept de pui fara os costa 8.47 euro, 1 kg de rosii costa 2.53 euro , so o bere la 0.5 litri este 2.5 euro. Pe de alta parte, daca doriti sa mancati la un restaurant, daca acesta este unul ieftin puteti lua masa cu aproximativ 13 euro, insa daca este unul mediu, veti depasi cu siguranta 20 euro/persoana. La restaurant o bere costa 4.5 euro, o cafea 2.5 euro, o Coca Cola la 0.33 l este 1.5 euro si o apa la 0.33 l este 1.2 euro.

Chiria este destul de scumpa fata de Romania, un apartament cu 1 dormitor in centru poate sa coste 900 euro si in afara centrului 700 – 750 euro/luna. In ceea ce priveste transportul, 1 litru de benzina costa 1.41 euro, 1 bilet pentru transportul in comun este 2.5 euro (doar dus), abonamentul pentru transportul in comun costa 90 euro pe luna iar taxi-ul costa 1 euro per Km.

Companiile irlandeze angajeaza din Romania, in general, personal calificat cu exeperienta in domeniile: IT, Medicina si sanatate, dar si muncitori in agricultura.

Infomunca.ro ofera zeci de joburi in orice moment pentru romanii care isi doresc un job in Irlanda. Pentru a va alege locul de munca preferat in aceasta tara, dati un clik pe linkul locuri de munca in Irlanda