Republica Federala Germania este un stat din Europa Centrala alcatuit din 16 Landuri cu capitala la Berlin. Supranumita si “motorul economiei europene”, Germania are cea mai puternica si bine dezvoltata industrie din Europa si este totodata a patra economie la nivel mondial. Are vecini la Nord: Danemarca, Marea Baltica si Marea Nordului, la est Republica Ceha si Polonia, la sud se invecineaza cu Austria si Elevetia iar in partea de vest are vecini pe Luxemburg, Franta, Belgia si Olanda.

Germania face parte din Spatiul Schengen si este membru fondator al Comunitatilor Europene, care in 1993 a devenit Uniunea Europeana. De asemenea este mambru al ONU, NATO, OCDE, C20 si C8

Avand o populatie de 82 milioane locuitori, Germania este cea mai populata tara din UE si peste 90% din populatie traieste in mediul urban . 64 % din populatia Germaniei este de religie Crestina, a doua religie numeroasa este Islamul urmata de Budism si Iudaism.

Cele mai importante orase din Germania sunt: Berlin (peste 3.4 milioane locuitori), Hamburg (peste 1.7 milioane), Munchen, Koln Frankfurt, Stuttgard, Dusseldorf etc.

Una din principalele conditii pentru gasirea un loc de munca in Germania este cunoasterea limbii germane. Se stie foarte bine ca germanii sunt un popor nationalist si din aceasta cauza marea majoritate a emigrantilor acceptati de angajatorii din aceasta tara cunoasc la nivel cel putin incepator limba Germana. Fara cunoasterea limbii, posibilitatile de angajare sunt destul de limitate si se refera doar la anumite domenii precum agricultura, necalificati, constructii.

Nivelul de trai in Germania este foarte ridicat si acest lucru se datoreaza faptului ca salariile sunt relativ mari in comparatie cu preturile. Surprinzator, TVA-ul pentru mancare este de doar 7%, ceea ce face ca mancarea sa fie in cele mai multe cazuri mai ieftina decat in Romania, in conditiile in care salariul minim in Germania este de aprximativ 1350 euro/luna iar in Romania este de aproximativ 210 euro/luna. Pretul chiriei poate sa difere mult de la o zona la alta. Costul chiriei variaza in general intre 250 si 500 euro/luna. Din punct de vedere al infrastructurii, Germania este una din cele mai dezvoltate tari, reteaua de autostrazi fiind pe locul 3 la nivel mondial.

Pe Infomunca.ro exista in orice moment sute de locuri de munca in Germania. Joburile pot fi accesate printr-un click pe linkul Angajari in Germania