Grecia este alcatuita dintr-o parte continentala predominant muntoasa (80 la suta din teritoriul acesteia este format din dealuri si munti)si una insulara. Grecia are peste 1200 de insule dintre care cele mai cunsocute sunt: Creta, Rhodos.

Este o tara relativ puternica, cu standard de viata ridicate dpdv economic (in 2011 economia acesteia fiind mai dezvoltata decat toate tarile balcanice la un loc). Economia Greciei se bazeaza pe sectorul Servicii, care reprezinta 85% si Industrie – 12% . Totusi, in ultima perioada se confrunta cu probleme economice destul de grave.

Grecia are o infrascructura foarte bine dezvoltata deoarece incepand cu 1980, retelele feroviara si rutiera au suferit modernizari de amploare. Marea majoritate a populatiei locuieste in zona urbana (doua treimi). Cele mai importante orase sunt: Atena (4 milioane locuitori), Salonic (1 milion locuitori), Helakrion, Petras, Rhodos etc.

Salariul minim in Grecia este de 683 euro adica de peste 3 ori mai mare decat salariul minim din Romania (205 euro). Iata si cateva preturi ale alimentelor din Grecia: 1 kg rosii costa 1,41 euro, 1 kg de orez este 1.61 euro, 1 kg de cartofi este 0.76 euro, 1 l lapte costa 1.2 euro, 12 oua costa 2.89 euro, 1 kg piept de pui fara os costa 7 euro. Foartew important pentru cei care doresc sa isi caute un loc de munca in Grecia, majoritatea angajatorilor din domeniul turismului ofera pe langa salariu cazare gratuita si in multe cazuri chiar si 2 mese pe zi gratuite. Desi salariul in Grecia nu este foarte mare, neavand costuri cu mancarea si cazarea face ca munca Romanilor in Grecia sa fie destul de profitabila. Daca ai un job cat de cat ok in domeniul turismului, avand masa si cazarea asigurate, in Grecia poti ramane cu mult mai multi bani in buzunar decat in Marea Britanie unde salariul este aproximativ dublu.Desi se confrunta cu o criza economica foarte accentuate in aceasta perioada, Grecia face angajari in masa in domeniul turismului. Sunt la mare cautare bucatarii, ospatarii, barmanii, cameristele.

Infomunca.ro ofera zeci de joburi in Grecia. Daca sunteti interesati sa munciti in aceasta tara, va invit sa vizualizati toate locurile de munca disponibile acum, dand clik pe linkul joburi in Grecia