Teritoriul Norvegiei este in general muntos, acesta fiind strabatut de Alpii Scandinavici, munti destul de vechi si erodati. Cu toate acestea exista varfuri care depasesc 2000 metri si aici amintim: Glittertind (peste 2400 m), Rondane (2183 m). Muntii sunt acoperiti in zonele mai inalte de zapezi si eventual ghetari iar in zonele mai joase gasim paduri de conifere. Luand in considerare asezarea geografica, Norvegia are o clima relativ blanda.

Norvegia este o tara foarte dezvoltata din punct de vedere economic, si cu toate ca are o populatie relativ mica (4.8 milioane locuitori) foarte putini romani ajung sa munceasca in aceasta tara datorita restrictiilor pe care Norvegia le impune imigrantilor. Avand in vedere relieful predominant muntos, Norvegia dispunde de un numar destul de mare de kilometri de cai ferate (peste 4000 km) si peste 90000 km de cai rutiere (sosele, autostrazi)

Nivelul de trai este foarte ridicat in Norvegia insa preturile sunt foarte mari. Oslo, capitala Norvegiei este considerat unul dintre cele mai scumpe orase din lume. Fata de UE, preturile in Norvegia sunt cu 40% mai scumpe si fata de SUA cu 60% mai scumpe. Preturile fata de Romania sunt de 2 sau chiar 3 ori mai scumpe si salariile de aproximativ 10 -11 ori mai mari decat salariile din tara noastra. Salariile foarte mari sunt motivul pentru care, desi preturile sunt mari, totusi nivelul de trai este foarte ridicat. Avand salarii foarte mari si taxele pe salarii sub media europeana (putin peste 30%), Norvegia este una dintre tarile cele mai ravnite de catre romanii care isi cauta un loc de munca in strainatate. In cazul in care doriti sa va luati permisul de conducere in aceasta tara, veti realiza ca nu este o idee foarte buna deoarece costa aproximativ 3000 euro. Mai mult decat atat, conform legislatiei norvegiene, acesta poate fi anulat pentru infractiuni minore si pentru redobandirea acestuia este necesara sustinerea unui nou examen. Chiar daca mergeti cu masina personala din Romania, asteptati-va la costuri destul de mari deoarece pretul benzinei depaseste 2 euro si in majoritatea oraselor mari din Norvegia accesul in acestea cu masina personala este taxat cu 1.5 euro.

Pe portalul de joburi Infomunca.ro se gasesc in mod constant locuri de munca pentru Norvegia. Acestea sunt postate in general de companii de recrutare din Romania care recruteaza pentru Norvegia insa puteti gasi cateodata si joburi postate direct de angajatorii norvegieni. Pentru a le vizualiza va invitam sa dati un click pe linkul joburi in Norvegia