Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord este format din Marea Britanie si Irlanda de Nord. La randul sau, Marea Britanie este formata din Anglia, Tara Galilor si Scotia. Aceste precizari sunt foarte importante deoarece, multa lume face confuzie intre Anglia si Marea Britanie si intre Marea Britanie si Regatul Unit al Marii Britanii.

In Regatul Unit al Marii Britanii, clima este temperat oceanica ce se caracterizeaza prin veri moderate si ierni blande. Nivelul de precipitatii este destul de ridicat si temperaturile variaza intre -10 si 35 grade Celsius in functie de anotimp si regiune. In Anglia, relieful este alcatuit in principal din coline nu foarte inalte despartite de un lant de munti si dealuri. Cele mai mari orase din Anglia sunt: Londra (capitala Regatului Unit), Birmingham, Manchester. Tara Galilor are in marea majoritate un relief muntos cu varfuri care rareori depasesc 1000 m altitudine. Cele mai importante orase sunt: Cardiff (capitala Tarii Galilor), Swansea, Newport etc. In Scotia, relieful este destul de variat, incepand cu campii si ajungand pana la munti de peste 1300 m. Irlanda de Nord are un relief in care predomina dealurile, colinele.

Din punct de vedere economic, Regatul Unit este pe locul 4 in lume in clasamentul celor mai puternice economii. Acesta este unul din principalele motive pentru care foarte multi romani (dar nu numai) isi cauta un job in Marea Britanie. In ultimii 10 ani, Regatul Unit, alaturi de Germania sunt statele cele mai cautate de catre cei care doresc sa emigreze. Incepand cu 01 Ianuarie 2014, toti romanii au posibilitatea sa munceasca in Regatul Unit, fara a avea nevoie de permis de munca, ceea ce a incurajat si mai mult emigrarea acestora in masa.

Cu siguranta, cei care isi doresc sa se angajeze in aceasta tara, doresc sa afle in detaliu cat mai multe informatii despre preturile care se practica si costurile vietii de zi cu zi. Un litru lapte costa 0.91 lire, o paine de 500 grame costa 1 lira, 12 oua costa 2.11 lire, un kg de orez costa 1.30 lire, 1 kg de piept de pui fara os costa 6.5 lire, 1 bere la 0.5 litri este 1.2 lire, un pachet de tigari costa aprox. 8 lire.

In cazul in care doriti sa luati masa la restaurant, preturile sunt semnificativ mai mari, asa cum este de asteptat. Masa pentru 2 persoane (trei feluri) intr-un restaurant mai pretentios poate sa ajunga lejer la 50 lire, o bere costa 3.5 lire, un Pepsi la 0.33 Litri costa 1.2 lire.

Nici transportul nu este foarte ieftin in Regatul Unit al Marii Britanii. Un bilet pentru transportul in comun costa peste 2 lire (doar dus) iar un abonament lunar este minim 50 lire. Taxiul costa 1.2 lire per km si 1 litru de benzina costa 1.2 lire

Pe infomunca.ro exista in orice moment sute de joburi postate de angajatori sau companii de recrutare din Regatul Unit al Marii Britanii. Daca sunteti interesati de aceste joburi, va invitam sa le vizualizati dand un click pe linkul locuri de munca in Marea Britanie