Cei mai multi ofertanti pentru un job sunt de parere ca angajatorului nu ii pasa de felul in care este redactat CV-ul, atata timp cand in el apar calificarile si experienta pe care le cauta – gresit. Un sef care se respecta si cauta sa angajeze numai persoane demne de locul de munca pe care il ofera, va fi foarte atent in analiza CV-urilor primite, taxandu-i scump pe cei care fac greseli majore.

Iata care sunt acele greseli pe care cel mai probabil si tu le-ai facut si care te pot costa obtinerea jobului la care visezi.

Nu folosesti o adresa de e-mail corecta

Aici nu ma refer ca scrii o adresa la care nu ai acces sau pe care nu o folosesti, ci la adresele care nu inspira deloc profesionalism. Nimeni nu te va lua in serios daca vei avea o adresa de genul “miruna_bruneta_rebela” sau “adyy_creatza” (acestea sunt doar niste exemple). Incearca sa faci in asa fel incat sa apara numele tau, iar daca acesta este preluat de catre un alt utilizator, adauga o cifra sau doua. Atentie insa, nu folosi niciodata anul in adresa de e-mail!

Introduci religia in CV

Daca nu ti se cere, nu da sub nicio forma detalii referitoare la religia ta. Exista angajatori care au marturisit ca efectiv arunca sau sterg CVurile in care apare mentionat acest aspect. Ei, si alaturi de ei majoritatea angajatorilor, sustin ca religia trebuie manifestata oriunde altundeva, dar nu la locul de munca, asa ca ai grija!

Nu mentionezi competențele necesare

Probabil c-ai observat ca in majoritatea anunturilor cu locuri de munca apare o serie de competente pe care trebuie sa le aiba viitorul angajat. Multi cred ca nu mai este nevoie sa le repete in CV deoarece e de la sine inteles ca le detin, altfel nu ar fi aplicat pentru jobul respectiv – parere total gresita ce te poate costa angajarea. Competentele mentionate de angajator trebuie trecute in CV.

Incerci sa fii amuzant

Stiu, peste tot ti se spune ca trebuie sa stai afara din multime si sa te faci remarcat, insa nu e o idee tocmai potrivita sa treci la hobby-uri “statul pe canapea” sau “ridicare de sticle”. Aceasta greseala iti va taia orice sansa de angajare. Incearca in schimb sa fii original prin alte metode cum ar fi inserare de grafice sau o usoara personalizare prin design.

De asemenea, gramatica joaca un rol crucial in redactarea unui CV, asa ca asigura-te ca nu ai omis nicio virgula si ca ai scris totul corect.