Pentru cei mai putin hotarati, am decis sa realizam un top al tarilor europene care au inregistrat cele mai multe aplicatii la joburi, pe portalul infomunca.ro, incepand cu luna ianuarie a anului 2015.

Astfel, aflam ca in ciuda asteptarilor, Germania se afla pe primul loc atunci cand vine vorba despre numarul de romani care doresc sa munceasca aici. Cetătenii romani care au ales Germania sunt pana in momentul de fata, in numar mai mare de 27 300.

Urmatoarea tara din topul angajarilor emigrantilor romani este Marea Britanie. Cei care au ales sa se relocheze in UK sunt peste 26 300. Desi diferenta dintre cei care au acceptat un loc de munca in Marea Britanie si Germania, nu este mare, observam ca limba vorbita este un considerent important pentru cei care aleg aceste tari.

Echipa infomunca.ro a primit numeroase cereri de angajari si pentru locurile de munca de pe teritoriul Romaniei. Datele arata ca romanii nu au exclus in totalitate ideea de a continua sa munceasca in Romania. Pana in prezent, a existat un numar de peste 16 600 de aplicanti pentru posturile libere din tara noastra.

Belgia este urmatoarea tara in topul tarilor preferate de catre aplicantii romani. Desi stilul de viata al belgienilor este mai rigid in comparatie cu cel al altor tari europene, iar dialectele sunt variate si dificil de invatat, romanii nu considerat ca acestea sunt obstacole in calea relocarii lor si a gasirii unui loc de munca. Asadar, aflam ca 6620 de romani au aplicat la joburi in Belgia, postate pe infomunca.ro

Franta se afla la o diferenta foarte mica de Belgia, inregistrand 6528 de aplicatii la joburile din strainatate, chiar daca oferta din aceasta tara nu este deosebit de bogata.

Pe ultimul loc in topul nostru se afla Olanda. La locurile de munca postate au plicat 5322 de persoane de la inceputul anului si pana in prezent. Nici aici limba straina si prea putin similara cu orice alta limba europeana, nu a reprezentat un obstacol.

Locurile de munca din strainatate se regasesc in numeroase domenii de activitate, insa romanii care au aplicat in vederea obtinerii unei sanse, au fost interesati de domenii precum constructiile, productia, piscicultura sau silvicultura si transportul. De asemenea, muncitorii necalificati au aplicat la oferte de locuri de munca in numar foarte mare.

Portalul infomunca.ro a inregistrat un numar de peste 13 300 de persoane interesate sa munceasca intr-o domeniu care nu necesita o calificare. Peste 21 000 au fost interesati de domeniul constructiilor, peste 14 600 de industrii sau productie, aproape 10 900 de persoane au aplicat in domeniul pisciculturii sau silviculturii si doar 9253 in domeniul transportului.