Internship-ul este asa numitul stagiu de practica oferit de unele companii, care poate fi platit sau neplatit. Un program de internship poate dura de la doua saptamani pana la 18 luni de zile, in functie de disponibilitatea fiecarei companii.

Internshipul este raspunsul la intrebarea oricarui tanar care se gandeste cum sa-si dobandeasca experienta profesionala mult ceruta de catre angajatori, in momentul in care doriti sa va angajati. Ei bine, cu ajutorul internshipului.

La un program de internship pot aplica atat studentii cat si tinerii absolventi, fie ca este vorba de un program de internship la o companie din Romania sau din strainatate. Pentru a fi acceptat la un internship, dupa depunerea CV-ului, trebuie sa treceti printr-un interviu unde personalul de resurse umane o sa aleaga cel mai potrivit candidat in functie de gradul dumneavoastra de implicare in activitati extracuriculare, in diverse proiecte, inclusiv de voluntariat.

In acest stagiu de practica veti avea ocazia de a vedea efectiv cum se munceste la compania care va intereseaza, veti pune in practica informatiile pe care le-ati acumulat in timpul scolii si veti afla cum se lucreaza cu deadline-uri sau in conditii de stres. Asa va puteti da seama, inainte de angajarea propriu-zisa, daca va regasiti in acel loc de munca sau nu.

Aplicarea la un internship va va folosi foarte mult in momentul cand va cautati un loc de munca pentru ca da bine la CV, deja ati facut o multitudine de activitati in cadrul unei companii, v-ati familiarizat cu programul de munca, ati testat noi proceduri si ati invatat cum sa fiti mai organizati si sa lucrati in echipa. Daca ati efectuat un stagiu de practica in strainatate, este cu atat mai bine deoarece inseamna ca ati intalnit mai multe culturi, ati invatat metode folosit la nivel international si v-ati imbunatatit cunostintele de limba straina.

Cel mai important avantaj al efectuarii unui internship este posibilitatea de angajare. Daca compania are o pozitie vacanta pentru postul unde ati facut stagiul de practica, exista si posibilitatea ca sa va angajeze daca ati dat dovada de implicare pe parcursul programului si daca aveti motivatia necesara angajarii in compania respectiva. Chiar daca nu este posibilitate de angajare la momentul terminarii stagiului de practica, cu siguranta va va pastra in baza de date si veti avea prioritate la angajare cand va fi un post vacant.