Printr-o serie de întrebări bine gândite, un intervievator experimentat se va folosi atent de acest chestionar predefinit şi va ,,scana,, nemilos la interviu pentru a depista candidaţii care au sau nu experienţă, dar şi pe cei care sunt experţi în domeniul respectiv.

Interviul poate fi câştigat sau pierdut într-un timp foarte scurt. În câteva secunde se poate decide viitorul tău. De aceea, e bine să realizezi că trebuie să fii deopotrivă pregătit atât profesional, dar şi mental.

Înaintea oricărui interviu, pregăteşte-ţi propriul plan de atac. Interviul poate fi o provocare uşor de stăpânit atunci cand ai o bună strategie. Iată, aici, 5 paşi importanţi care poate îmbunătăţi performanţa la un interviu:

Spionează şi Impune-te!

Un interviu de succes depinde în primul rând de o bună înţelegere a rolului dumneavoastră şi al celui ce vă ia interviul. La interviu ai obligaţia şi responsabilitatea (1) să-ţi prezinţi şi să-ţi ,,vinzi,, calificările şi experienţa de care dispui şi (2) să constaţi politica firmei şi cerinţele acesteia.

Pregateste-ti atacul

Interviul este mai mult decât un joc de întrebări şi răspunsuri; este vorba despre pregătire, înţelegere şi de un scop precis, acela de a determina care dintre candidaţi este capabil cu adevărat să răspundă necesităţilor companiei.

Înainte de fiecare interviu alegeţi-vă câteva exemple de realizări notabile sau abilităţi care pe care le consideraţi importante pentru a realiza un scor cât mai bun la interviu.

Toate organizaţiile sunt în căutarea de candidaţi care au următoarele pricipale caracteristici: abilităţi avansate de comunicare, capacitatea de lucra în echipă, onestitate şi încredere în sine. De câte ori ai ocazia, spune detalii din care să reiasă clar aceste aspecte.

Construieşte-ţi Baza.

Credibilitatea prin adaptarea la stilul de comunicare al celui ce-ţi ia interviul. Felul de comunicare trece dincolo de cuvintele pe care le alegeţi. Aspectul dumneavoastră, comportamentul adecvat, postura precum şi atitudinea joacă un rol hotărâtor, atunci când mesajul Dv. este primit. Încrederea în tine şi formularea ,,în oglindă,, de cuvinte în ton cu angajatorul, transmite un subliminal direct în subconştientul acestuia, care-i spune, ,, pot petrece mai mult timp povestind cu această persoană pe care simt că mă pot baza,,. Veţi realiza că , sunteţi doar la un pas de oferta locului de muncă dorit.

Transformă interviul într-o conversaţie punând întrebări în întregul interviu.

Întrebări care să arate interesul dumneavoastră pentru această companie. Dacă plecaţi de la un interviu, la care nu aţi pus întrebări relevante, intervievatorul va considera întrebarea dumneavoastră ca fiind lipsită de sinceritate. Punând întrebări precise, demonstraţi seriozitatea cu care trataţi angajamentul faţă de firma respectivă.

“Sabotează” interviul!

Există mai multe întrebări care sunt favorite angajatorilor la interviuri, aceste tipuri de întrebări pot include şi expresii de genul: Spune-mi despre tine… Spune-mi despre un moment când ai reuşit să manipulezi cu succes o situaţie?, Şi ce consideraţi dumneavoastră ca fiind o realizare majoră?

Încearcă să-ţi imaginezi interviul, cu răspunsuri gata pregătite şi chiar simulează-le pentru a face faţă situaţiei în care eşti nevoit să te adaptezi la cel din ,,oglindă,,. Încearcă şi repetă răspunsurile până când simţi că reflectă din plin abilităţile tale profesionale şi de personalitate. Fă declaraţii în faţa ,,oglinzii,, pe care crezi că intervievatorul vrea să le audă. O cale sigură de a obţine jobul în urma interviului, este aceea de fi bine pregătit dinainte . Atunci când este vorba de tine şi un alt candidat care prezintă calităţi similare, interviul la care eşti stăpân pe situaţie, poate fi motivul decisiv pentru care angajatorul se decide în favoarea ta. Eşti angajat! Succes!