Ofertele cresc, asta o atesta numarul de anunturi de pe platforma online infomunca.ro, iar romanii nu se dau inapoi de la astfel de joburi. Motivul? Le vad ca pe metode eficiente de a strange niste bani rapid pe care in tara ii fac mult mai greu.

Daca te numeri printre cei dornici de a merge la cules in strainatate, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a lua decizia finala.

Va fi doar o solutie temporara

Daca te bazezi pe faptul ca vei deveni un angajat stabil cu timpul, te inseli. Poti sa mergi in diferite perioade ale anului, pe diferite plantatii, insa de obicei, nimeni nu va incheia un contract cu tine pe o perioada mai lunga de cateva luni.

Drept urmare, oricat de avantajos ar parea, cel mai bine ar fi sa iti cauti un loc de munca fie in tara, fie in alt domeniu.

Nu vei avea siguranta locului de munca

Nu vei sti niciodata cand nu va mai fi nevoie de tine pentru ca au fost angajati deja suficienti culegatori sau conditiile atmosferice nu au permis o recolta bogata.

In plus, angajatorul poate sa faca o reducere de angajati in orice moment si sa te trimita acasa pe diferite motive.

Nu va fi usor

Chiar daca esti obisnuit cu munca grea si crezi ca poti face fata, jobul de culegator nu este pentru oricine. Conditiile de la locul de munca presupun cel mai adesea urmatoarele:

  • statul in picioare toata ziua
  • temperaturi ridicate sau conditii climatice nefavorabile muncii
  • pauze scurte
  • controale periodice severe
  • mustrari din partea angajatorului.

Asadar, inainte de a alege un job de culegator sezonier asigura-te ca esti stabil atat din punct de vedere fizic, cat si emotional.

Daca nu esti atent, vei fi angajat fara contract

In cazul in care alegi sa pleci la munca fara sa apelezi la o firma de recrutare cu experienta, vei avea surpriza ca muncesti la negru. Te sfatuiesc sa iei in calcul toate dezavantajele muncii la negru si sa te gandesti bine inainte de a renunta la un job in tara mai prost platit pentru cel de culegator in strainatate.