Motivele principale ar fi cam acestea:

  • interactiune sociala permanenta
  • sansa de a cunoaste tineri noi
  • salariu OK
  • nu implica mult stres etc.

Locuri de munca sunt suficiente, iar cercetarile au aratat ca pana in anul 2020 numarul de astfel de joburi va creste cu pana la 15%. Insa, inainte de a te angaja ca barman, tine cont de faptul ca nu e totul ca in filmele americane.

In primul rand, jobul de barman nu presupune numai sa torni bauturi in pahare si sa amesteci ingredientele pentru cocktailuri. Vei avea o serie de responsabilitati, printre care se numara si a tine inventarul sticlelor de bautura, a strange si chiar a spala paharele folosite. In plus, daca nu lucrezi la un local ce dispune de garzi de securitate, s-ar putea sa te trezesti cu oameni care se iau la bataie - in acest caz este de datoria ta sa iti anunti cat mai repede seful si echipajele de politie.

Pe langa asta, pregateste-te sa fii prezent la locul de munca noaptea, in weekenduri si in sarbatori, atunci cand localul este cel mai aglomerat. Acesta este principalul motiv pentru care cei mai multi dintre tineri privesc jobul de barman doar ca un loc de munca provizoriu.

S-ar putea sa dai peste anumite companii care sa ceara un anumit nivel de pregatire. Nu te speria, nu e vorba de cursuri in domeniu si poate nici chiar de experienta. Angajatorii care cer asta iti vor pune la dispozitie o mica perioada de acomodare cu locul de munca, in care vei fi mereu asistat de cineva. Unii s-ar putea sa iti ofere un curs gratuit in urma caruia vei invata cum sa amesteci cele mai sofisticate cocktailuri.

Pentru a demonstra ca esti candidatul potrivit si a face fata la locul de munca, va trebui sa detii excelente aptitudini de comunicare. Fara ele, succesul in jobul de barman este practic imposibil.

Salariul nu este de obcei extrem de motivant, insa daca ai noroc te poti angaja intr-un club de noapte scump si pretentios, care iti poate adduce cu usurinta venitul unui vanzator obisnuit ce lucreaza cu norma intreaga.

Cam acestea ar fi lucrurile pe care ar trebui sa le ai in vizor atunci cand alegi jobul de barman part-time. E o solutie buna, profitabila in anumite cazuri si un inceput bun de a intra in randul angajatilor.