Responsabilitatile unui angajat din acest domeniu nu se rezuma doar la vanzarea de produse, ci presupune si cunoasterea sau dezvoltarea unor strategii de marketing, urmate de competente de organizare si chiar logistica.

Optiunile sunt diverse - nu o sa enumar toate joburile pe care le puteti ocupa daca decideti sa va angajati in industria vanzarilor. Va voi spune in schimb care sunt competentele obligatorii pe care trebuie sa le detineti pentru un astfel de job:

  • aptitudini de comunicare
  • spirit de lider
  • aptitudini organizatorice
  • capacitatea de a lua decizii rapide sub presiune
  • spirit convingator
  • capacitatea de a fi un membru valoros intr-o echipa.

Lista bineinteles ca nu se termina aici: mai trebuie sa stiti cum sa va organizati timpul eficient, sa gasiti mereu noi metode de a va face treaba si multe altele, in functie de compania la care va angajati.

Latura pozitiva a unui job in acest domeniu este faptul ca se poate avansa cu usurinta. De exemplu, daca initial ati fost angajat in calitate de responsabil de magazin, puteti evolua spre manager de regiune si mai apoi de district.

In plus, activitatea intreprinsa de dumneavoastra la locul de munca influenteaza in mod direct profitul companiei. Faceti-va treaba cum trebuie, contribuiti la evolutia armonioasa a magazinului si in primele luni deja puteti cere o marire de salariu.

In urma unui studiu s-a constatat ca cel mai profitabil si mai satisfacator job din industria vanzarilor este cel de responsabil de visual merchandising.

Un angajat care se afla in aceasta pozitie nu are altceva de facut decat sa faca un magazin sau un brand sa arate bine. El este cel care trebuie sa aiba un simt al designului, sa grupeze in mod estetic produsele, ocupandu-se per ansamblu de aspectul general al magazinelor. Responsabilul de visual merchandising va prelua sarcini diferite in fiecare zi, va lucra aproape tot timpul in echipa si va avea datoria de a-si inspira colegii pentru un rezultat final cat mai bun.

In ceea ce priveste salariile, acestea nu sunt prea atragatoare la inceput, rareori depasind suma de 2000 RON. Insa dupa cum am spus, promovarile se obtin destul de usor si, daca stiti cum sa puneti problema, aveti mari sanse de a obtine si o marire de salariu.