Dar pana atunci, cum ramane cu plata chirieri, taxa de scolarizare si alte cheltuieli? 

Un job part-time pe durata facultatii poate reduce cheltuielile si-ti poate aduce cativa banuti de buzunar in plus, insa asta nu inseamna ca trebuie sa accepti orice job pe salariu minim.
Cele mai bune locuri de munca pentru studenti sunt cele care vor plati decent si iti va oferi ceva de valoare pentru a adauga in CV-ul tau. Iti sugeram in cele ce urmeaza cateva joburi care iti vor aduce un venit substantial pe durata facultatii si nu vor afecta desfasurarea studiilor tale.

Meditator

Chiar daca ai sau nu o diploma care sa demonstreze abilitatile tale de predare ale unei materii, poti face bani frumos din jobul de tutore. Ai nevoie doar de cunostinte avansate intr-un anumit domeniu. Fara prea mari eforturi poti castiga sume frumusele, nefiind nevoie sa investesti in asta decat timpul tau.

Asistent de birou (la biblioteca, laborator, etc)

Aproape fiecare departament din campus are nevoie de un asistent de birou pentru a raspunde la telefoane, programa intalniri si pastra fisierele in ordine. La fel, fiecare facultate detine o biblioteca; te poti interesa daca exista vreun loc de munca part-time disponibil, astfel incat sa iti permita sa participi la cursuri si seminarii, dar si sa faci un ban in plus.

Babysitter

Babysitting-ul poate fi o alegere inspirata in cazul in care obiectivul tau este sa lucrezi cu copiii dupa terminarea facultatii. Parintii care lucreaza, au nevoie de multe ori de cineva care sa le supravegheze copiii pana cand acestia ajung acasa de la munca.
Intereseaza-te daca familiile din apropierea compusului tau au nevoie de ingrijirea copilului pentru cateva ore pe zi.

Scriitor independent (freelancer)

Fiecare jurnalist aspirant stie ca publicarea articolelor pe diverse site-uri este cruciala pentru lansarea pe campul muncii in acest domeniu. Exista multe site-uri care platesc persoanele fizice care pot scrie frecvent si bine. Freelancerii lucreaza de la distanta si, de obicei sunt platiti la articol.

Hostess sau promoter 

Cu un program de munca foarte flexibil, jobul de promoter ori cel de hostess iti ofera sansa de a castiga bani frumosi. Tot ce ai de facut consta in promovarea anumitor servicii si produse sau intampinarea invitatilor de la anumite evenimente cu zambetul pe buze. Evenimentele care necesita un hostess au loc de obicei seara, astfel incat programul de studiu sa nu fie afectat, in plus sunt destul de bine platite.

Programul Word and Travel

Probabil stii deja despre el. Poate fi o experienta frumoasa din toate punctele de vedere: iti castigi singur banii, calatoresti mult, iti faci o multime de prieteni, descoperi o cultura si o tara noua. Toate astea in vacanta de vara!

Fiecare dintre aceste joburi le poti avea in timpul facultatii, avand programe flexibile care iti permit sa ajungi la cursuri si sa ai suficient timp pentru studiu!