Ce sa faci la interviu:

Sa ai un mers increzator

Din momentul in care ai intrat in cladire este important sa ai un mers cu spatele drept si privirea inainte. Te va face sa arati mai increzator in fortele proprii si chiar te va ajuta, dandu-ti o stare de bine.

Sa ai o strangere de mana ferma

Strangerile de mana spun multe despre o persoana. Daca ai o strangere de mana prea slaba, aici e momentul unde nu vei face o impresie foarte buna intervievatorului. O strangere de mana ferma arata ca esti increzator in fortele proprii, lucru pe care orice angajator si-l doreste.

Pastreaza contactul vizual

Este important sa pastrezi un contact vizual cu intervievatorul, altfel ar putea crede ca esti intimidat de acesta. Daca nu te simti destul de sigur pe tine pentru a face asta, atunci un mic trick este sa iti sustii privirea asupra nasului lui.

Fii constient de spatiul personal al altora

Asigura-te ca pastrezi o distanta corespunzatoare fata de intervievator, altfel ii vei face pe acesta sa se simta incomfortabil.

Stai cu spatele drept

Nu te tranti pe scaun sau pe fotoliu de parca ai fi la tine acasa. II va da intervievatorului senzatia ca nu esti interesat de discutie. Stai cu spatele drept si astfel vei parea mai increzator si dornic de a auzi ce are intervievatorul de spus.

Zambeste

Chiar daca esti nervos sau plin de anxietate, daca zambesti, vei parea ca esti relaxat si linistit in acea incapere si vei parea o persoana prietenoasa si calda.

Fii constient de mainile tale

Este ok sa iti misti mainile cand esti animat de ceea ce vorbesti, dar incearca sa nu exagerezi.

Ce sa nu faci la interviu:

Nu veni prea increzator

In acest caz ai putea sa pari o persoana aroganta. Aroganta si increderea in sine sunt doua lucruri diferite. Nu le confunda.

Nu te foi pe scaun

Acest lucru arata cat esti de agitat si poate sa fie chiar enervant pentru intervievator.

Nu iti atinge urechile sau nasul

Specialistii in limbajul corpului spun ca acest gest indica faptul ca persoana minte, asa ca incearca sa eviti aceste gesturi.

Nu sta cu bratele incrucisate

Acest lucru poate sa para ca esti inabordabil, nu esti deschis la comunicare, fiind o atitudine defensiva. Vrei sa pari cat mai prietenos si dornic de discutie, deci incearca sa iti tii mainile pe genunchi sau pe masa.

Nu te holba la intervievator

Sa pastrezi contactul vizual este foarte bine, dar incearca sa nu exagerezi. Daca te holbezi la intervievator, il vei face sa se simta inconfortabil, iar daca e o persoana de sex opus, ar putea sa para ceva ce nu este.

Nu mesteca guma

Este considerat a fi nepoliticos, te face sa pari neserios si vei lasa o impresie proasta.

Nu sta pe picior de plecare

Asta inseamna ca in momentul cand interviul s-a incheiat nu te grabi sa iesi pe usa, ca si cand ai vrea sa scapi de acolo. Intervievatorul va crede ca nu esti interesat de job. Saluta-l de plecare si multumeste-i pentru interviu, zambind