Limba oficiala este greaca dar fiind foarte multi turisti care viziteaza Grecia, putem zice ca limba engleza este a doua limba vorbita, in special pe insulele grecesti dar si in capitala Atena.

Chiar daca populatia Greciei este aproape jumatate din populatia Romaniei, sunt foarte multi romani care au ales sa mearga sa munceasca in Grecia si s-au stabilit acolo, astfel ca, daca mergeti in Grecia, veti auzi in fiecare oras pe cineva care vorbeste romaneste. Pe insule, datorita numarului mare de turisti romani care merg anual in vacanta, patronii de restaurante si hoteluri au inceput sa vorbeasca si romana.

Daca doriti sa lucrati intr-o tara frumoasa, cu istorie bogata si clima blanda, puteti gasi foarte multe locuri de munca in Grecia continentala si insulara mai ales, in domeniul Horeca sau vanzari.

Cele mai multe locuri de munca o sa le gasiti pe insulele Greciei, in special in sezonul estival. Insule precum Creta, Rhodos, Mykonos, Corfu, Kos sunt cele mai cautate locatii pentru a munci, in special de tinerii care vor sa munceasca dar si sa-si petreaca o vacanta frumoasa la mare.

Daca aveti pana in 45 de ani, puteti obtine un loc de munca in domeniul hotelier ca si bucatar sau ajutor de bucatar, camerista, ospatar/ ospatarita, barman/barmanita, bell boy, receptionist, salvamar sau hostess.

Salariile incep de la 600 Euro NET iar cazarea si masa sunt asigurate gratuit de catre angajator, in cele mai multe cazuri.

Daca doriti sa munciti doar sezonier, contractele de munca se pot incheia inca din Aprilie si pana la sfarsitul lunii Octombrie cand majoritatea hotelurilor isi incheie activitatea. Pentru contracte pe termen lung, va puteti angaja pe partea continentala a Greciei, in restaurante, bijuterii, mall-uri, spalatorii sau in domenii unde se cere calificare (tehnic, medical, IT, etc).

Cum gasim un loc de munca in Grecia?

Doar sa dati o cautare pe internet dupa locuri de munca in Grecia, veti fi bombardat cu mii de anunturi de pe diferse portaluri de locuri de munca sau anunturi ale agentiilor de recrutare din Romania.

Mai puteti gasi ce locuri de munca sunt disponibile si pe site=ul oficial Eures sau la Agentia de Ocupare a fortei de munca din fiecare oras.

captivante, trecatori luxuriante și ruine romantice.9,4 % din totalul fortei de munca, un sfert dintre aceștia

Procedura tipica de solicitarea a unui loc de munca consta în trimiterea unui Curriculum Vitae prin e-mail, catre agentiile de recrutare sau direct angajatorului din Grecia sau înmânarea personala a acestuia la punctele de lucru ale agentiilor de recrutare.

CV-ul trebuie sa contina toate informatiile legate de experienta profesionala, informatii personale, o fotografie si alte informatii folositoare in functie de natura jobului pentru care doriti sa aplicati. De exemplu: detinerea carnetului de conducere, detinerea unui atestat (de stivuitorist, de calificare etc), cunoasterea unei limbi straine.

In domeniul hotelier de exemplu, se cere si o fotografie “corp intreg” si recomandari sau diplome de calificare ca si ospatar sau bucatar.

Cv-ul cel mai des utilizat de angajatorii din Grecia este cel european – Europass si trebuie redactat electronic, in limba engleza sau greaca pentru cine cunoaste. Cv-urile in limba romana nu sunt acceptate pentru ca angajatorul nu cunoaste suficient de bine limba si s-ar putea pierde din informatii.

Dupa trimiterea Cv-ului urmatorul pas este contactul telefonic cu angajatorul sau cu un reprezentant. In domeniul hotelier, de cele mai multe ori veti discuta cu managerul hotelului sau cu seful de sala.

La interviu trebuie sa aflati cât mai multe informatii despre companie, despre locul de munca (responsabilitati) si despre conditiile salariale si contractuale. De cele mai multe ori interviurile se tin online, pe Skype, dar si telefonic. Daca nu puteti participa la interviu dintr-un motiv intemeiat, cereti sa va programeze la un nou interviu si sa va anunte din timp.

Dupa ce s-a finalizat interviul, angajatorul trebuie sa trimita contractul de munca si sa stabiliti de comun acord o data la care veti incepe munca. In cele din urma, se stabilesc ultimele detalii legate de transportul la locul de munca.

De ce sa lucrez in Grecia?

 • Contract de munca legal, inregistrat in Grecia
 • Cazarea si masa gratuite, astfel ca puteti economisi multi bani
 • Salarii atractive + Bacsisuri si bonusuri la final de contract
 • Socializare si distractie, colectiv tanar
 • Posibilitatea de invatare a unei limbi sau de exersare a limbii engleze
 • Posturi care nu necesita experienta anterioara
 • Posibilitatea de a munci cu o alta persoana cunoscuta, la acelasi angajator
 • Timpul liber se transforma intr-o vacanta de neuitat in Grecia
 • Recomandare din partea hotelului la sfârşitul contractului de munca
 • Adeverinta de practica pentru studenti
 • Veti avea foarte multe atractii turistice de vizitat in timpul liber